Accés directe al contingut

Tractaments del mussol i el calazi

Imprimeix
Etiquetes:
  • Mussol
En la fase aguda d'infecció i/o inflamació, es procedirà al rentat de les parpelles amb solucions sabonoses i l'aplicació d'una pomada antibiòtica, per controlar la infecció, i corticoide, per controlar la inflamació. També va bé utilitzar draps calents que afavoreixin la desobstrucció de la glàndula.
 
Si el mussol es cronifica, transcorreguts entre 15 dies i un mes, es recomana la injecció de corticoide, com el Trigon.
 
En cas que, encara així, no es resolgui el problema, cal recórrer a la cirurgia. Es tracta d'una intervenció menor, de tipus ambulatori que consisteix a obrir la glàndula afectada, desobturarla i extirpar la lesió. Si la intervenció es porta a terme a través de la via conjuntival no cal cosir. En cas que sigui necessari accedir al nòdul seccionant la pell, es col · locaran uns punts de sutura, que es retiraran al cap d'una setmana.
 
En els casos de tendència a la formació d'aquestes lesions, que hem descrit en l'apartat de causes, cal mantenir una correcta higiene diària de les parpelles, per evitar recidives.
En aquests casos, l'oftalmòleg pot considerar necessari el tractament antibiòtic durant un període llarg (aprox. 4 mesos), amb doxiciclina oral, per evitar les recaigudes.

 

 

Continguts relacionats

Notícies relacionades

Et pot interessar