Accés directe al contingut

Tractament de la disfunció de glàndules de Meibomi -ull sec- amb llum polsada d'alta freqüència (IPL)

Imprimeix
Etiquetes:
Especialitats:
  • Llum polsada d'alta intensitat IPL

Una de les principals causes de sequedat ocular és l'excés d'evaporació de la llàgrima a causa de la disfunció de les glàndules de Meibomi, que estan situades a la línia de les parpelles i no produeixen suficient greix natural per alentir aquest procés d'evaporació.

Mitjançant la llum polsada d'alta intensitat (IPL) aplicada als parpelles inferiors i els pòmuls, s'estimula la circulació sanguínia d'aquesta zona, així com l'activació de les terminacions nervioses que envolten a aquestes glàndules de Meibomio, estimulant la producció d'aquest greix que necessita la llàgrima per no evaporar-se tan fàcilment.

D'aquesta manera, en millorar la qualitat de la llàgrima, l'ull es manté lubrificat i millora l'aportació de nutrients que necessita la còrnia, evitant així les molèsties i complicacions derivades de la sequedat ocular.

Així mateix, la llum polsada d'alta intensitat millora la inflamació i té efectes antimicrobians.

El tractament de l'ull sec mitjançant llum polsada d'alta intensitat (IPL) requereix de diverses sessions distribuïdes en uns mesos, a determinar per part de l'oftalmòleg expert en superfície ocular per a cada cas particular.

Aquest tractament es pot aplicar a tot tipus de pell, fins i tot en el grau VI de Fitzpatrick.

La IPL està també indicada en el tractament de blefaritis, conjuntivitis i d'infecció per Demodex.

Continguts relacionats

Et pot interessar