Accés directe al contingut

Fotocoagulació amb làser

Imprimeix
Etiquetes:
Especialitats:

Compra online la teva fotocoagulació amb làser

  • Especialitat de retina i mácula

Què és la fotocoagulació amb làser i quines són les seves indicacions?

És una tècnica terapèutica consistent a realitzar una petita cremada a la retina que doni lloc a una cicatriu capaç de:
  •  Aturar el desenvolupament d'un despreniment de la retina
  • Segellar la filtració dels vasos sanguinis o teixits anormals i reduir, en la mesura del possible, la formació de nous vasos anormals i promoure l'absorció de líquid
  • En el cas del tractament del glaucoma, facilitar la sortida de l'humor aquós i disminuir els nivells de pressió ocular
  

Com es fa la fotocoagulació amb làser?

La intervenció es porta a terme amb col·liri anestèsic.
 
El raig làser es dirigeix amb molta precisió a la zona afectada, per evitar produir cremades en altres zones confrontants.
 
En funció de la gravetat del problema a tractar, es pot trigar uns minuts o unes hores en aconseguir l'objectiu proposat.
 
Inicialment, es produeix un enlluernament, a causa de la brillantor del raig làser. Aquest efecte pot durar una mitja hora.
 
Després del tractament, la visió disminueix una mica, arribant a recuperar-entre dos i sis setmanes després. La millora de la visió obtinguda després d'aquest període, depèn del problema a tractar, de la capacitat de resposta de l'ull i de l'afectació de partida. En casos en què la retina ja estigués danyada, el tractament aturarà l'avanç de la malaltia, en la mesura del possible.
 
Excepte en el cas de la panfotocoagulació, en què es tracta tota la retina (en casos de retinopatia diabètica avançada i proliferativa, i altres malalties vasculars anormals), la intervenció no sol produir dolor. En els casos esmentats, s'injecta una solució anestèsica per prevenir el dolor. En aquests casos, a més, sol ser necessari més d'un tractament per corregir el problema tractat.

 

Exàmens previs

Abans del tractament cal una revisió ocular completa que inclogui una angiografia fluorescénica i, en ocasions una Tomografia de Coherència Òptica Retiniana (OCT).

 

Possibles complicacions

Tot procediment implica uns riscos. En el cas de la fotocoagulació amb làser, pot passar que el tractament sigui inefectiu o insuficient o que, el raig làser causi alguna hemorràgia o danyi altres estructures com la màcula, en produir una cicatriu excessiva.

Continguts relacionats

Et pot interessar