Accés directe al contingut

Cirurgia refractiva amb làser Excimer. Tècnica Lasik

Imprimeix

Beneficia't comprant on line la teva operació de cirurgia refractiva amb tècnica Lasik

 • Lasik Amaris Intralase

En què consisteix la cirurgia refractiva Lasik?

 
La cirurgia refractiva és la solució definitiva per a diverses patologies, anomenades defectes refractius (miopia, hipermetropia i astigmatisme). La cirurgia refractiva permet aconseguir una correcta visió sense necessitat d'ulleres o lents de contacte.
 
El làser, amb la seva precisió, permet tallar la còrnia, adequar la seva curvatura eliminant les quantitats de teixit corneal necessàries i modificar la refracció ocular per aconseguir el correcte enfocament de la imatge en la retirada
 
La tècnica LASIK és la més comuna. El làser excímer és l'apropiat per tractar miopies d'entre 1 i 10 diòptries i hipermetropies d'entre 1 i 5 diòptries, amb o sense astigmatisme.
 
Consisteix en el tallat i remodelació amb el làser del gruix del teixit de la còrnia, en funció del defecte i del nombre de diòptries a corregir.
 
La intervenció s'efectua en pocs minuts, sense cap dolor, gràcies a l'anestèsia tòpica (mitjançant gotes) i sense necessitat d'ingrés.
 
La tècnica Lasik (sigles en anglès de "làser in situ keratomileusis") és la més estesa de les operacions làser de miopia, és molt segura i eficaç i corregeix simultàniament la miopia i l'astigmatisme. Consisteix en la modificació de la forma de la còrnia (queratomileusi: del grec, querato: còrnia, i mileúsis: esculpir) mitjançant l'aplicació del làser Excimer al seu interior. Prèviament s'ha aixecat una fina capa de teixit corneal que posteriorment és recol · locada i s'adhereix sense necessitat de punts. La correcció del defecte refractiu, es realitza d'aquesta manera, amb mínimes molèsties per al pacient i una recuperació molt ràpida. Existeixen altres variants d'aquesta tècnica, conegudes com Lasek, Epilasik, Leptolasik, Femtolasik. El nostre oftalmòleg triarà la més convenient per al seu cas.
 
La cirurgia làser de miopia es troba actualment en un moment de maduresa tecnològica, fruit dels esforços realitzats en recerca i desenvolupament i de l'anàlisi retrospectiu dels més de 12 milions de casos operats en els últims anys.
 
Al Làser Oftàlmic Admiravisión realitzem les operacions làser de miopia amb la més avançada tecnologia. L'oftalmòleg aplica un làser excimer d'última generació, guiat per aberròmetre (Wavefront-Guided Technology), que donarà la curvatura exacta a tots els sectors de la còrnia, creant zones òptiques perfectament adaptades a les característiques de cada pacient. La cirurgia làser de miopia "personalitzada amb aberròmetre" millora la qualitat de visió nocturna, evitant halos i reflexos, i augmenta la sensibilitat al contrast garantint la millor agudesa visual.
 
L'anestèsia per a aquesta tècnica quirúrgica és tòpica (amb col·liri) i no és necessari l'embenat ocular postoperatori.
 
La precisió i seguretat de la tècnica LASIK fan d'ella el procediment quirúrgic d'elecció per a la majoria dels defectes refractius.
 
És en l'actualitat la tècnica més segura i eficaç per a la correcció dels defectes refractius.
 

Com es realitza l'operació mitjançant Lasik?

 
El primer pas és desinfectar la zona operatòria mitjançant povidona iodada o amb clorexidina. Preparem el camp quirúrgic i procedim a l'anestèsia de la zona mitjançant l'ús tòpic de gotes. 
 1. Col·loquem l'anell de succió sobre el globus ocular.
 2. Es crea un disc corneal incomplet mitjançant un aparell conegut com microqueràtom automàtic o mitjançant làser de femtosegons. Aquest procés pot ser mínimament molest però no dolorós.
 3. Retirem el disc corneal i comencem el tractament amb làser EXCIMER, aquest procés és totalment indolor.
 4. Netegem la zona de possibles restes i reposicionamos el disc.
 5. Incrementem l'adhesió del disc mitjançant l'assecat de la interfase.
 6. Col·loquem gotes d'antibiòtic i antiinflamatori.

Quines cures són necessàries desrpés de la intervenció?

El curs postoperatori de la intervenció de LASIK és ràpid. Vostè recuperarà la visió ràpidament, si no hi ha cap contratemps ni altra patologia associada. No obstant això, sovint la seva visió trigarà alguns dies a ser tan bona com la que vostè tenia amb les seves ulleres o lents de contacte abans de la intervenció.

Durant algunes setmanes pot observar algunes alteracions visuals que ha d'entendre com a normals:

 • Disminució de la seva capacitat visual en condicions de baixa il·luminació.
 • Halos o llampades en mirar directament algun focus lluminós.
 • Lleugers canvis en la seva capacitat visual durant el període de cicatrització (5 setmanes).

En un termini màxim de dos mesos (temps en el qual s'estabilitza totalment el procés cicatricial) realitzarem una refracció i valorarem, si existeix, com corregir el seu defecte refractiu residual. En cas de ser necessàries les ulleres o lents de contacte seran de poca graduació i probablement només les necessitarà ocasionalment o per realitzar activitats concretes. Si el defecte refractiu residual fos important per a vostè, el seu oftalmòleg l'informarà de les possibilitats quirúrgiques per a corregir-lo.

Encara que sigui molt temps després de la intervenció, vagi a la consulta immediatament sempre que noti disminució de la visió, envermelliment o secreció importants o dolor intens en el seu ull operat.

És important que, a més de les indicacions específiques i particulars del seu oftalmòleg, feu el següent.

Respecte al tractament

 1. Renti acuradament les seves mans abans de posar qualsevol col·liri a l'ull.
 2. Pot, si coincideixen, posar-se dues classes de col · liris a la vegada. Només cal que esperi un minut entre ambdues aplicacions.
 3. No ha d'utilitzar, un cop començat, cap col · liri durant més de quatre setmanes sense comprar un nou flascó. No oblidi que alguns s'han de conservar en nevera (això està sempre indicat a l'embolcall del producte).

Respecte a les seves activitats

 1. Feu vida normal, encara que la seva visió fos dolenta, pot utilitzar l'ull tant com vulgui.
 2. És important que no es fregui els ulls.
 3. Pot rentar-se el cap i la cara amb normalitat. Les parpelles i la pell que envolta l'ull han d'estar nets. Són recomanables els sabons suaus utilitzats per als nadons. Tingueu només la precaució d'assecar suaument després.
 4. No es tapi l'ull, encara que li resulti més còmode. El risc d'infecció augmenta amb un ull tapat. Ocasionalment seu oftalmòleg pot recomanar utilitzar a la nit un oclusor rígid finestrat.
 5. Podeu utilitzar ulleres de sol per sortir al carrer, especialment durant les primeres setmanes després de l'operació. No només li serviran per protegir l'ull, sinó que li evitaran l'enlluernament, cosa freqüent després de la intervenció.
 6. Excepte indicació especial per part del seu oftamòleg, pot dormir en la posició que més li agradi, encara que durant els primers cinc dies és recomanable no dormir boca terrossa.
 7. És recomanable també que no es fregui els ulls després de la intervenció. Per la mateixa raó, és recomanable no pintar-se els ulls durant 1 mes.

Com aplicar-se un col·liri

 • Inclineu el cap cap enrere.
 • Baixeu la parpella inferior.
 • Instil·leu UNA GOTA, sense tocar l'ull.

Com aplicar una pomada

 • Inclineu el cap cap enrere
 • Baixeu la parpella inferior
 • Dipositeu molt poca pomada (com un gra d'arròs). Recordeu que, cada vegada que s'obre el tub, la primera porció ha de rebutjar.

Continguts relacionats

Vídeos

Notícies relacionades

Et pot interessar