Accés directe al contingut

Cirurgia refractiva amb làser Excimer. Tècnica PRK

Imprimeix

Beneficia't comprant on line la teva operació de miopia, hipermetropia i/o astigmatisme amb la tècnica PRK 

 • Destacat cirurgia refractiva

Què és la cirurgia refractiva mitjançant tècnica PRK? 

La PRK (photorefractive keratectomy) és una tècnica d'ablació corneal superficial mitjançant làser excimer.
 
Aquesta tècnica va ser aprovada per la FDA l'any 1995, i des de llavors milions d'ulls han estat intervinguts amb èxit mitjançant el seu ús.
 
La PRK es realitza amb gotes d'anestèsic. Després de retirar l'epiteli corneal, s'apliquen impactes de làser sobre el gruix corneal.
 
Atès que amb aquest tractament només s'elimina el 5% -10% del gruix corneal superficial (aproximadament el gruix d'un cabell), això permet el tractament amb làser de miopies fins a 5-6 diòptries i astigmatismes de fins a 3 diòptries, en còrnies fines , en còrnies lleument irregulars, en còrnies molt planes, o molt corbes, i fins i tot en casos on el LASIK estaria contraindicat.
 

En quins casos es recomana la tècnica PRK? 

En no requerir un tall lamel · lar de la còrnia, és recomanable per a aquells pacients que practiquin esports de risc (arts marcials, futbol, bàsquet, rugbi, ...) o amb professions com ara policies, bombers, ... on un traumatisme ocular pugui danyar la làmina o flap corneal creada amb la tècnica de LASIK. Així mateix, també és un tractament per a aquells pacients que no vulguin un tall en la seva cirurgia.
 

Com es realitza l'operació amb la tècnica PRK? 

El primer pas és desinfectar la zona operatòria mitjançant povidona iodada o amb clorexidina. Preparem el camp quirúrgic i procedim a l'anestèsia de la zona mitjançant l'ús tòpic de gotes.
 
 1. Retirem l'epiteli corneal (són només 50μ).
 2. Comencem el tractament amb làser EXCIMER.
 3. Col·loquem una lent de contacte terapèutica per disminuir el dolor postoperatori i escurçar el temps de cicatrització.
 4. Netegem la zona de possibles restes.
 5. Col·loquem gotes d'antibiòtic i antiinflamatori.

Com és el postoperatori després del PRK? 

En aquestes cirurgies la recuperació postoperatòria és més lenta que en el cas de Lasik, per haver d'esperar que l'epiteli (la pell superficial de la còrnia) torni a créixer.
 
Així es pot sentir llagrimeig, picor i dolor lleu durant els 2-3 primers dies.
 
Es trigarà de 7 a 10 dies en obtenir una bona agudesa visual.
 
Es requerirà de tractament mèdic (col·liris i llàgrimes artificials) durant 3 a 5 mesos.
 
És important que, a més de les indicacions específiques i particulars del seu oftalmòleg, feu el següent:
 

Respecte al tractament 

Renti acuradament les seves mans abans de posar qualsevol col · liri a l'ull.
Pot, si coincideixen, posar dues classes de col · liris a la vegada. Només cal que esperi un minut entre ambdues aplicacions.
No ha d'utilitzar, un cop començat, cap col · liri durant més de quatre setmanes sense comprar un nou flascó. Recordeu que alguns s'han de conservar en nevera (això està sempre indicat a l'embolcall del producte).
 

Respecte a les seves activitats 

 1. Feu vida normal. Podeu utilitzar l'ull tant com vulgui.És important que no es fregui els ulls.
 2. Pot (i ha de) rentar el cap i la cara. Els parpelles i la pell que envolta l'ull han d'estar nets. Són recomanables els sabons suaus utilitzats per als nadons. Tingui només la precaució d'assecar suaument després.
 3. No tapi l'ull, encara que li resulti més còmode. El risc d'infecció augmenta amb un ull tapat. Ocasionalment seu oftalmòleg pot recomanar utilitzar a la nit un oclusor rígid fenestrado.
 4. Podeu utilitzar ulleres de sol per sortir al carrer, especialment durant les primeres setmanes després de l'operació. No només li serviran per protegir l'ull, sinó que li evitaran l'enlluernament, alguna cosa freqüent després de la intervenció.
 5. Excepte indicació especial per part del seu oftamólogo, pot dormir a la posició que més li agradi, encara que durant els primers cinc dies és recomanable no dormir cap per avall.
 6. És recomanable també que no es fregui els ulls després de la intervenció. Per la mateixa raó és recomanable no pintar els ulls durant 1 mes.

Continguts relacionats

Vídeos

Notícies relacionades

Et pot interessar