Accés directe al contingut

Cirurgia refractiva amb implant de lents intraoculars ICL

Imprimeix

#liberatedetusgafas

Beneficia't comprant on line la teva operació de miopia o hipermetropia amb lents ICL 

 • #liberatedetusgafas

En quins casos està indicat l'implantament de lents ICL? 

Aquesta tècnica òptima per tractar pacients joves o amb gruixos cornials molt petits, amb miopies o hipermetropies elevades, que no poden ser tractats mitjançant la tècnica Lasik. 

Quins avantatges té l'implant de lents ICL?

 1. ICL és reversible: A diferència del làser el tractament és reversible, en incorporar una lent no hi ha la necessitat d'alterar cap teixit ocular, podent-se tornar a la situació inicial quan es desitgi, possibilitant noves tècniques futures.
 2. ICL és qualitat de visió: Proporciona la més alta i previsible qualitat de visió de qualsevol procediment refractiu. Obtenint els percentatges més alts de satisfacció entre els pacients.
 3. ICL és invisible, tova i flexible: El seu posicionament en el interior de l'ull la fa invisible, tant per al pacient com per al seu entorn. El pacient no les sent, les gaudeix.
 4. ICL és la tècnica òptima per tractar pacients joves o amb gruixos corneals molt petits, amb miopies o hipermetropies elevades.
 5. La intervenció és ràpida i indolora: La intervenció dura 15 minuts i es realitza amb anestèsia tòpica (gotes), la lent s'incorpora a través d'una mínima incisió de 3 mm que no requereix punts i en unes hores el pacient pot tornar a casa, realitzant vida normal l'endemà.
 6. ICL és rendiment: 100% Compatible amb l'esport professional, professions d'alt rendiment físic (cossos de seguretat), professions en entorns exigents: pilots, bussos, etc ....
 7. ICL protegeix contra els rajos UVA (en condicions normals, no en alta muntanya o a la platja)
 8. ICL és biocompatible perquè està elaborat amb colàgen natural per la qual cosa l'ull ho tolera perfectament. 

En què consisteix la cirurgia refractiva amb implant de lents ICL? 

És una tècnica d'última generació amb la qual s'obtenen resultats immediats i excel·lents.
 
La intervenció consisteix a introduir una lent de contacte intraocular flexible entre l'iris i el cristal·lí, per una incisió de 2,8 mm. amb anestèsia tòpica (gotes). És indolora i porta uns 8 minuts per cada ull. NO requereix ingrés hospitalari.
 
Fins ara, les lents utilitzades eren rígides, això implicava fer una incisió més àmplia, de 6-7 mm, amb la posterior necessitat de suturar, 3 - 4 punts, per tancar la incisió. Això obligava a una anestèsia local o general, induïa un astigmatisme elevat i retardava la recuperació visual.
 
Fa uns anys, la indicació era per a pacients que no podien sotmetre a tractament mitjançant làser excimer (LASIK). Avui dia, cada vegada implantem més lents fàquiques ja que presenten certs avantatges respecte als tractaments amb làser sobretot en miops alts. Milloren la qualitat de visió i constitueix un procés totalment reversible, això fa que molts pacients s'inclinin per aquesta opció.
 
Existeixen lents fàquiques tant per miops com per hipermetrops, ICL més presenta lents que poden corregir alhora l'astigmatisme. La lent necessita un mínim d'espai dins de l'ull on poder col · locar, aquest espai anomenat cambra anterior (espai que hi ha entre la còrnia i el cristal·lí) és, la majoria de les vegades, major en miops que en hipermetrops. És per això que la majoria de miops poden optar a aquest tipus de cirurgia refractiva. 

Com es realitza l'implantament de lents ICL? 

 1. El primer pas és desinfectar la zona operatòria mitjançant povidona iodada o amb clorexidina.
 2. Preparem el camp quirúrgic i procedim a l'anestèsia de la zona mitjançant l'ús tòpic de gotes. No necessitem cap altre tipus d'anestèsia en la majoria de les nostres cirurgies.
 3. Col · loquem la ICL en un injector capaç de fer passar la lent per una incisió de 2,8 mm.
 4. Realitzem una incisió corneal perifèrica de 2,8 mm
 5. Introduïm una cànula amb solució anestèsica a la cambra anterior.
 6. Ara introduïm una substància densa (àcid hialurònic) amb la finalitat de mantenir la cambra anterior per poder maniobrar amb suficient seguretat.
 7. Col·loquem l'injector sobre la vora de la incisió per injectar la ICL a l'interior de l'ull.
 8. Amb ajuda d'un manipulador acabem de situar la ICL en la posició desitjada amb els hàptics darrere de l'iris.
 9. Netegem, mitjançant una cànula d'irrigació-aspiració connectada al facoemulsificador, totes les possibles restes.
 10. Les incisions es autosellan sense necessitat de sutures.
 11. Col·loquem gotes d'antibiòtic i antiinflamatori.

Quines cures són necessaris després de la intervenció? 

És aconsellable deixar transcórrer uns dies entre la intervenció d'un ull i un altre.
 
La recuperació és bastant ràpida. En un parell de dies màxim.
 
Aquest tipus de lents, igual que la resta, no es degraden, els materials que s'usen són sempre biocompatibles i per tant no hi ha cap reacció de l'organisme cap a elles.
 
És important que, a més de les indicacions específiques i particulars del seu oftalmòleg, feu el següent: 

Respecte al tractament 

 • Renti acuradament les seves mans abans de posar qualsevol col·liri a l'ull.
 • Pot, si coincideixen, posar dues classes de col·liri a la vegada. Només cal que esperi un minut entre ambdues aplicacions.
 • No ha d'utilitzar, un cop començat, cap col·liri durant més de quatre setmanes sense comprar un nou flascó. Recordeu que alguns s'han de conservar en nevera (això està sempre indicat a l'embolcall del producte). 

Respecte a les seves activitats 

 1. Feu vida normal. Podeu utilitzar l'ull tant com vulgui.És important que no es fregui els ulls.
 2. Pot (i ha de) rentar el cap i la cara. Els parpelles i la pell que envolta l'ull han d'estar nets. Són recomanables els sabons suaus utilitzats per als nadons. Tingui només la precaució d'assecar suaument després.
 3. No tapi l'ull, encara que li resulti més còmode. El risc d'infecció augmenta amb un ull tapat. Ocasionalment seu oftalmòleg pot recomanar utilitzar a la nit un oclusor rígid fenestrado.
 4. Podeu utilitzar ulleres de sol per sortir al carrer, especialment durant les primeres setmanes després de l'operació. No només li serviran per protegir l'ull, sinó que li evitaran l'enlluernament, alguna cosa freqüent després de la intervenció.
 5. Excepte indicació especial per part del seu oftamólogo, pot dormir a la posició que més li agradi, encara que durant els primers cinc dies és recomanable no dormir cap per avall.
 6. És recomanable també que no es fregui els ulls després de la intervenció. Per la mateixa raó és recomanable no pintar els ulls durant 1 mes.

Continguts relacionats

Vídeos

Notícies relacionades

Et pot interessar