Accés directe al contingut

Cirurgia facorefractiva

Imprimeix

Compra online la teva cirurgia de la presbicia

  • Promoció cataractes amb lent monofocal

La intervenció consisteix a extreure el cristal·lí de l'ull, per una petita ferida de 1.5 mm

Facoemulsificació amb ultrasons freds.  Infinity ALCON. Constellation AMO.-

Aquesta tècnica també s'anomena cirurgia d'incisió curta i és la més moderna que existeix en l'actualitat, és la que utilitzem, amb resultats satisfactoris, amb tots els nostres pacients.

La intervenció es realitza en 10 minuts, no es necessita hospitalització i es pot reprendre l'activitat normal en poques hores.

La intervenció

Un cop aplicada l'anestèsia tòpica (gotes) es procedeix a efectuar la intervenció.
Es realitza una incisió d'1,5 mm. a través de la qual s'introdueix una sonda fins al cristal·lí.

Aquesta sonda, que emet ultrasons, fractura el cristal·lí aspirant-la alhora.
Tot seguit, per compensar la pèrdua de la lent natural de l'ull, el cristal·lí, s'introdueix al seu lloc una lent intraocular plegada a través de la mateixa incisió o bé injectada.

Tipus de lents intraoculars en facoemulsificació:

1.-Multifocals i acomodatives

Són lents que realitzen una funció similar a la de les ulleres progressives, ja que permeten veure de prop i de lluny, però sense dependre de les ulleres. El seu cost és elevat ja que són fetes a mida.

2.- Lentes trifocales

A diferència de les anteriors, corregeixen també la visió a mitjia distància permetent una correcta visió a qualsevol distància.

3.-Monovisió

En aquesta tècnica s'utilitzen lents monofocals en les quals un ull es deixa miop i l'altre emmetrop. D'aquesta forma un ull veu de lluny i un altre de prop. També es pot efectuar aquesta tècnica amb el làser excimer sense haver de treure el cristal·lí.

4.-Tòriques

Neutralitzen l'astigmatisme combinat amb miopia o hipermetropia. Com les multifocals, són una mica més cares per ser fetes a mida. Ara per ara, ens permeten veure de lluny sense ulleres però de prop cal posar-se-les llevat que fem la monovisió.

5.-Bioptics

Amb les lents multifocals se soluciona la miopia o hipermetropia i amb el làser excimer (lasik o prk) es corregeix l'astigmatisme. És una tècnica doble de tractament.

La recuperació visual és immediata i no ocasiona ni dolor ni molèsties.


La cirurgia facorefractiva és ideal ja que les complicacions són mínimes així com els efectes secundaris. Només en cas de lents multifocals hi ha un període de neuroadaptació en la qual temporalment es poden veure, amb el focus lluminosos, halos o distorsions de la llum.

Continguts relacionats

Vídeos

Documents relacionats

Notícies relacionades

Et pot interessar