Accés directe al contingut

Setmana Mundial del Glaucoma 2020

Imprimeix

03/03/2020

Campanya informativa preventiva i revisions gratuïtes a tots els nostres centres

Sota el lema "Salva la teva visió" i coincidint amb la Setmana Mundial de l'Glaucoma, entre els dies 9 a 13 de març, ens sumarem a la iniciativa de l'Associació Mundial de l'Glaucoma i l'Associació Mundial de Pacients amb Glaucoma, amb una nova campanya de revisions gratuïtes en què mesurarem la pressió intraocular i informarem sobre la malaltia als que ho sol·liciten prèviament concertant cita en qualsevol dels nostres centres.

Especialitats:

El diagnòstic precoç és el millor mètode per detectar i posar fre a l'avanç del glaucoma, la primera causa de de ceguesa irreversible en el món. El dilluns 9 comença la Setmana Mundial del Glaucoma, que organitzen conjuntament l'Associació Mundial del Glaucoma i l'Associació Mundial de Pacients amb Glaucoma. Com en anteriors edicions, els centres Admiravisión ens sumem a la iniciativa amb una nova campanya informativa i de revisions visuals gratuïtes.

El principal perill d'aquesta malaltia es deu a el fet que passa inadvertida fins que es comença a perdre visió. La revisió periòdica està indicada a partir dels 40 anys, fins i tot abans si es tenen factors de risc. Tot això, per tal de salvar la teva vista, que és el lema triat per a la Setmana Mundial.

Segons dades de l'Associació Mundial del Glaucoma:

  • El glaucoma és la segona causa més comuna de ceguesa a tot el món; el tercer més comú a Europa i EE. UU.
  • S'estima que 78 milions de persones viuen actualment amb glaucoma
  • Es prediu que 111.800.000 de persones tindran glaucoma per 2040
  • S'estima que 11 milions de persones seran bilateralment cegues a causa de el glaucoma per al 2020 (13% dels casos de glaucoma)
  • La prevalença global de glaucoma per a persones de 40 a 80 anys és de 3.54%
  • Els familiars de les persones amb glaucoma tenen deu vegades més risc de contraure glaucoma.
  • Cadascuna de cada 200 persones de 40 anys té glaucoma, que augmenta a un de cada vuit als 80

L'escassa consciència pública, el coneixement i els conceptes erronis associats amb el glaucoma són un desafiament per als professionals de la salut pública. El glaucoma és una malaltia ocular que va danyant lentament el nervi òptic, de manera que la zona perifèrica de l'ull va deixant de transmetre les imatges a el cervell i el pacient acaba tenint visió de tub. Inicialment la malaltia cursi sense símptomes aparents, passant inadvertida fins que apareix la lesió de l'nervi òptic i la consegüent pèrdua de camp visual. En aquest moment ja no podem recuperar la visió perduda, però sí que podem aturar el procés de degeneració visual. Això fa que el diagnòstic precoç sigui el factor clau.

Els factors de risc per desenvolupar glaucoma apunten a l'edat, la raça, el gruix de la còrnia, els antecedents familiars i l'existència de miopia. L'únic factor sobre el qual es pot actuar -i obtenir resultats- és la pressió intraocular. La recomanació generalitzada és realitzar una revisió oftalmològica anual, especialment si hi ha riscos associats, com hipertensió ocular o glaucoma familiar.

Per aconseguir aturar o alentir l'avanç del glaucoma cal establir un valor per a la pressió intraocular de cada pacient. Aquest valor individual és el que hem de tractar d'aconseguir per aturar la progressió de la malaltia. Hi ha diferents opcions terapèutiques, com l'ocupació de col·liris, la col·locació de vàlvules especials, el tractament amb làser Argó i altres abordatges per a casos més complexos, com la cirurgia, que serà més o menys invasiva en funció de la situació de l'pacient i el grau de avanç de la malaltia.

El pacient no nota cap pèrdua visual en moltes de les variants del glaucoma, de manera que quan va a l'especialista s'ha perdut un temps molt valuós i un alt percentatge de les fibres nervioses de la retina han perdut la seva funcionalitat. El dany en el camp visual perifèric és ja irreversible. Si bé altres variants del glaucoma poden generar de forma incipient visió borrosa o dolor, el més habitual és que cursi sense símptomes. D'aquí la importància d'una vigilància periòdica

Demana cita gratuïa a qualsevol dels nostres centres, trucant al 932032233, enviant un Whatsapp al 682017363 o per mail a: tellamamos@admiravision.es
 

 

Comenta la notícia

Continguts relacionats

Et pot interessar