Accés directe al contingut

Resultats campanya social Dia Mundial Diabetis

Imprimeix

19/11/2019

  • Resultats campanya Dia Mundial Diabetis

Un any més, tots els nostres centres han dut a terme una campanya de detecció precoç de la retinopatia diabètica, mitjançant revisions gratuïtes i informació sobre la patologia. Aquesta malaltia ocular, derivada d'un mal control de la diabetis, ha triplicat la seva incidència en els últims 15 anys, segurament a causa de l'envelliment de la població i de l'augment de la incidència de la diabetis, altament condicionada en molts casos per uns incorrectes hàbits alimentaris i de sedentarisme.

Quan la diabetis no està sota control i les oscil·lacions de la glucèmia en sang són importants, afecten els vasos de la retina i, si la retinopatia diabètica no es detecta i tracta a temps, pot ocasionar ceguesa irreversible. D'aquí la importància, tant de tenir uns bons hàbits alimentaris, com d'exercici físic i també de revisió regular de salut per part d'especialistes.

En aquesta ocasió, cap de les persones diabètiques que ha acudit a revisar la seva vista estava afectada de retinopatia diabètica, cosa que és una gran notícia.

De les persones no diabètiques ateses, s'ha detectat casos de cataractes, un cas de leucoma corneal i un d'assimetria papilar dels que es farà seguiment.

Comenta la notícia

Continguts relacionats

Et pot interessar

  • Sota el lema "Salva la teva visió" i coincidint amb la Setmana Mundial de l'Glaucoma, entre els dies 9 a 13 de març, ens sumarem a la iniciativa de l'Associació Mundial de l'Glaucoma i l'Associació Mundial de Pacients amb Glaucoma, amb una nova campanya de revisions gratuïtes en què mesurarem la pressió intraocular i informarem sobre la malaltia als que ho sol·liciten prèviament concertant cita en qualsevol dels nostres centres.

  • Què és el coronavirus El virus ha estat codificat provisionalment com 2019-nCov i afecta de forma greu a el sistema respiratori S...