Accés directe al contingut

Resultats campanya de detecció precoç de Retinopatia Diabètica

Imprimeix

16/11/2018

Dia Mundial de la Diabetis

Un any més, tots els nostres centres han dut a terme una campanya de detecció precoç de la retinopatia diabètica, mitjançant revisions gratuïtes i informació sobre la patologia. Aquesta malaltia ocular, derivada d'un mal control de la diabetis, ha triplicat la seva incidència en els últims 15 anys, segurament a causa de l'envelliment de la població i de l'augment de la incidència de la diabetis, altament condicionada en molts casos per uns incorrectes hàbits alimentaris i de sedentarisme.

Quan la diabetis no està sota control i les oscil·lacions de la glucèmia en sang són importants, afecten els vasos de la retina i, si la retinopatia diabètica no es detecta i tracta a temps, pot ocasionar ceguesa irreversible. D'aquí la importància, tant de tenir uns bons hàbits alimentaris, com d'exercici físic i també de revisió regular de salut per part d'especialistes.

En aquesta ocasió, cap de les persones diabètiques que ha acudit a revisar la seva vista estava afectada de retinopatia diabètica, cosa que és una gran notícia.

De les persones no diabètiques ateses, s'ha detectat casos de cataractes i un cas d'afectació ocular secundària a un traumatisme antic que ocasiona fotòpsies i que serà estudiat i seguit per un dels nostres retinólogos. Només per aquest cas, ja considerem més que assolit l'objectiu d'aquesta campanya social, cosa que ens motiva a seguir programant en el futur.

Comenta la notícia

Continguts relacionats

Et pot interessar

  • Sota el lema #Bateaelglaucomainvisible i coincidint amb la Setmana Mundial del Glaucoma, entre els dies 11 a 15 de març, ens sumarem a "verd" i portarem a terme una nova campanya de revisions gratuïtes en què mesurarem la pressió intraocular i informarem sobre la malaltia als que ho sol·liciten prèviament concertant cita en qualsevol dels nostres centres.

  • En línia amb les nostres accions en matèria de responsabilitat social corporativa, hem iniciat una nova campanya de salut visual que, en...
    • Des de l'any 1991, el 14 de novembre ha estat declarat per l'ONU i la Federació Internacional de la Diabetis com el Dia Mundial de la Diabetis, amb la finalitat de donar a conèixer les seves causes i símptomes, tractament i complicacions associades a aquesta malaltia crònica.

    • És indispensable que tota la població faci controls oftalmològics anuals, especialment els que tenen diabetis o la hipertensió que poden afectar la visió.

    • El nostre grup s'uneix a la campanya "La diabetis fa a cada família" oferint revisions oftalmològiques gratuïtes