Accés directe al contingut

Dr. Jorge Ortiz Cazal. Vacances solidàries a Paraguai

Imprimeix

07/09/2017

Projecte de cooperació solidària "Ojos del Paraguay"

  • Projecte Ulls del Paraguai

El Dr Jorge Ortiz Cazal, oftalmòleg de l'equip de Admiravisión, ha dedicat part de les seves vacances d'estiu al projecte de cooperació solidària "Ulls del Paraguai".

El Dr Ortiz Cazal va tenir coneixement d'aquest projecte solidari en visitar a una pacient, docent a la ciutat paraguaiana de Horqueta, i mostrar-li la seva inquietud per prestar assistència oftalmològica gratuïta a persones sense recursos del seu país d'origen.

En el decurs d'aquesta col·laboració, el Dr. Ortiz Cazal va visitar a gairebé un centenar de nens i adults de les comunitats de Horqueta i Loreto.

D'un total de 76 nens revisats, el 60 per cent referia hipermetropia. També es van detectar altres defectes refractius com l'astigmatisme o la miopia.

Pel que als adults es refereix, es van detectar 4 casos de pacients amb cataracta i 2 amb glaucoma. La resta estava afectada de vista cansada, com és comú en adults majors de 45 anys.

El Dr Ortiz Cazal té previst seguir dedicant part de les seves vacances en els propers anys a col·laborar amb aquest projecte i animar a d'altres especialistes de Barcelona a desplaçar-se a Paraguai per poder ampliar l'assistència a aquest col·lectiu.

Comenta la notícia

Continguts relacionats

Et pot interessar

  • Sota el lema #Bateaelglaucomainvisible i coincidint amb la Setmana Mundial del Glaucoma, entre els dies 11 a 15 de març, ens sumarem a "verd" i portarem a terme una nova campanya de revisions gratuïtes en què mesurarem la pressió intraocular i informarem sobre la malaltia als que ho sol·liciten prèviament concertant cita en qualsevol dels nostres centres.

  • En línia amb les nostres accions en matèria de responsabilitat social corporativa, hem iniciat una nova campanya de salut visual que, en...
  • Un any més, tots els nostres centres han dut a terme una campanya de detecció precoç de la retinopatia diabètica, mitjan...