Accés directe al contingut

Dia Mundial de la higiene de mans

Imprimeix

05/05/2017

Avui és el dia que la Organització Mundial de la Salut, OMS, ha triat per concienciar a la població sobre la importància de la Higiene de Mans.

En el cas dels professionals sanitaris, aquesta mesura és clau per evitar la propagació d'infeccions 

En el cas dels professionals sanitaris, diversos estudis han demostrat que les mans són una de les principals vies de transmissió d'infeccions entre pacients atesos en un mateix espai sanitari, ja sigui per tocar una persona infectada i després tocar-ne una altra, sense la deguda desinfecció, ja sigui per contaminar el material amb el que es realitzen cures.

La recomanació de les autoritats sanitàries per evitar aquest tipus de contagi és la fricció de les mans amb solucions alcohòliques, tant abans com després del contacte amb un pacient infecciós o potencialment infecciós. Tant l’Organització Mundial de la Salut (OMS) com els Centers for Diseases Control and Prevention (CDC) concedeixen a aquesta acció un grau d’evidència científica màxim (IA).

Així com la neteja de les dents te un procediment específic per tal d'aconseguir la màxima eficiència, també és molt important la manera de dur a terme el procés d'higiene de mans d'acord a una pauta concreta pensada per crear l'hàbit de manera tal que no quedin zones sense desinfectar.

Això és vàlild per al rentat de mans amb sabó que tots fem a casa. Es recomana rentar-se les mans quan s'arriba a casa, abans i després de cuinar, de menjar o de tocar-se els ulls o qualsevol mucosa.

Per últim, avui dia és important concienciar, sobretot als professionals sanitaris, de la quantitat de microbis que conté la superfície d'un mòbil que es fa servir a diari. És important realitzar una correcta higiene de mans abans d'explorar un pacient, després de tocar el mòbil. Aquesta mesura és especialment rellevant en el cas de l'oftalmologia perquè els ulls són molt sensibles a les infeccions.

Els professionals del grup Admiravisión estem especialment conscienciats sobre els temes que afecten la seguretat dels pacients. En totes les consultes, disposem de cartells explicatius del procés d'higiene de mans per tal que no oblidem cap pas en cap moment.

  • Pòster higiene mans

Comenta la notícia

Continguts relacionats

Et pot interessar