Accés directe al contingut

Xerrada sobre cura visual de la futura mare i el nadó

Imprimeix

18/05/2017

En el marc de la jornada "Cuida't mare" organitzada per la Fundació Corachan

Des que el 1996 el Dr. Costa Vila creés el primer dels centres que componen el grup Admiravisión, l'Institut Oftalmològic Integral, a la Clínica Corachan, la col·laboració entre les dues oprganizaciones ha estat sempre estreta.

Fundació Corachan és una institució sense ànim de lucre que promou i desenvolupa accions de salut orientades a l'adquisició d'hàbits saludables. Així mateix, té com a missió promoure accions de salut i prevenció de malalties i la formació especialitzada de professionals de la salut, tant acadèmica com a formació continuada.

Un dels projectes de la Fundació Corachan és el cicle de jornades per a embarassades, "Cuida't mare" en el qual s'emmarca la d'ahir que va tocar temes com la cura de la salut visual en l'embaràs i en el nounat, el part respectat , estat emocional en l'embaràs, el mètode cangur, cura del nadó i lactància materna o els signes d'alarma en el nadó. Aquestes xerrades van ser impartides per professionals sanitaris vinculats a la institució i en el cas de la salut visual, va ser la Dra. Isabel Romagosa, oftalmopediatra del grup Admiravisión, qui es va encarregar d'assessorar les futures mares en la cura de la seva visió i la de seus fills.

La Dra. Romagosa va parlar sobre els canvis oculars que produeix l'embaràs, altertant sobre els que són patològics i oferint consells de prevenció. Així mateix, va explicar els problemes oculars que pot tenir el nadó i el nen en cada etapa del seu desenvolupament. També va exposar les exploracions i cures que realitza tant el neonatòleg, en el moment del part, com l'oftalmòleg amb posterioritat. Va concloure la xerrada oferint consells que les futures mares han de tenir en consideració.

Les principals inquietuds de l'audiència en el torn de precs i preguntes, es van referir a les revisions i signes d'alerta que han d'observar les embarassades miops, les diabètiques i les hipertenses per evitar despreniments de la retina durant el part, entre d'altres.

La jornada va tenir una gran acollida i la sala d'actes de la Clínica Corachan es va omplir per complet de futures mares i alguns futurs pares que van valorar molt positivament la jornada.

Comenta la notícia

Continguts relacionats

Et pot interessar

  • Sota el lema "Salva la teva visió" i coincidint amb la Setmana Mundial de l'Glaucoma, entre els dies 9 a 13 de març, ens sumarem a la iniciativa de l'Associació Mundial de l'Glaucoma i l'Associació Mundial de Pacients amb Glaucoma, amb una nova campanya de revisions gratuïtes en què mesurarem la pressió intraocular i informarem sobre la malaltia als que ho sol·liciten prèviament concertant cita en qualsevol dels nostres centres.

  • Què és el coronavirus El virus ha estat codificat provisionalment com 2019-nCov i afecta de forma greu a el sistema respiratori S...