Accés directe al contingut

Campanya de prevenció d'accidents oculars amb petards durant la nit de Sant Joan

Imprimeix

22/06/2017

Amb motiu de la revetlla de Sant Joan, un any més volem anticipar-nos als possibles accidents oculars amb petards amb la finalitat de prevenir i no haver de curar. Si la lesió es produeix disponem d'atenció urgent durant tota la nit.

El 25% de les Urgències oculars que s'atenen durant la Nit de San Joan són causades per petards, i el 75% dels atesos són menors.

L'entrada de guspires de petards a l'ull pot arribar a provocar perforacions al globus ocular i, en ocasions, derivar en ceguesa.

La correcta manipulació dels articles pirotècnics seguint la recomanació del fabricant i dels organismes públics, així com la utilització d'ulleres protectores són la millor prevenció. Les ulleres de piscina o de buceig transparents que cobreixen totalment la zona ocular són una bona opció si no es vol invertir en unes ulleres de seguretat específiques.

En cas d'accident ocular per petards és molt important no frotar-se l'ull, rentar-lo amb abundant suero fisiológic, tapar-lo amb una compresa estèril i acudir d'imnmediat al Servei d'Urgències oftalmològiques.

  • Prevenció accidents oculars revetlla Sant Joan

Comenta la notícia

Continguts relacionats

Et pot interessar