Accés directe al contingut

III Xerrada sobre cura visual de la futura mare i el nadó

Imprimeix

07/03/2018

En el marc de la jornada "Cuida't mare" organitzada per la Fundació Corachan

  • III xerrada #cuidatmare Corachan

El dimecres 7 de març ha tingut lloc una nova edició de la jornada "Cuida't mare", organitzada per la Fundació Corachan i dirigida a embarassades, amb la finalitat de proporcionar-los informació útil i rigorosa sobre els temes que més els preocupen en relació a la seva salut i la del nadó, així com el part i les primeres cures i signes d'alerta.

Fundació Corachan és una institució sense ànim de lucre que promou i desenvolupa accions de salut orientades a l'adquisició d'hàbits saludables. Així mateix, té com a missió promoure accions de salut i prevenció de malalties i la formació especialitzada de professionals de la salut, tant acadèmica com a formació continuada.

Admiravisión col·labora amb la Fundació Corachan, des de la seva creació, en altres projectes d'atenció mèdica a nens en risc d'exclusió social tutelats per Càritas.

La Dra. Sílvia Aleman ha explicat a les futures mares els canvis oculars que tenen lloc durant l'embaràs, altertando sobre els quals són patològics i oferint consells de prevenció. Així mateix, les ha assessorat sobre els problemes oculars que pot tenir el nadó i el nen en cada etapa del seu desenvolupament. També ha donat compte de les exploracions i cures que realitza tant el neonatòleg, en el moment del part, com l'oftalmòleg amb posterioritat.

La Dra. Aleman ha fet especial èmfasi en la necessitat d'aplicar pomades oculars antibiòtiques al nadó en el moment del naixement ja que el canal del part transmet bacteris que poden ocasionar conjuntivitis innecessàries, atès que hi ha famílies que són contràries a aquestes pràctiques profilàctiques. Així mateix, ha destacat la importància de revisar de seguida la vista dels nounats per detectar de forma precoç cataractes o glaucoma congènit, entre altres malalties oculars. També ha insistit en la necessitat de mantenir una regularitat en les revisions atès que encara trobem nens que van a les consultes d'oftalmologia amb un ull gandul que motiva una gran pèrdua visual i que a partir dels 10 anys és molt difícil poder corregir.

La jornada novament ha estat un èxit i la sala d'actes de la Clínica Corachan s'ha omplert de futures mares i alguns futurs pares que han puntuat molt alt l'esdeveniment.

Davant la bona acollida que té aquesta iniciativa, la Fundació Corachan ja ha programat per elo mes d'abril una jornada adreçada al futur pare i una altra sobre reanimació cardiopulmonar a nens i adults per al mes de maig.

Comenta la notícia

Continguts relacionats

Et pot interessar

  • Sota el lema "Salva la teva visió" i coincidint amb la Setmana Mundial de l'Glaucoma, entre els dies 9 a 13 de març, ens sumarem a la iniciativa de l'Associació Mundial de l'Glaucoma i l'Associació Mundial de Pacients amb Glaucoma, amb una nova campanya de revisions gratuïtes en què mesurarem la pressió intraocular i informarem sobre la malaltia als que ho sol·liciten prèviament concertant cita en qualsevol dels nostres centres.

  • Què és el coronavirus El virus ha estat codificat provisionalment com 2019-nCov i afecta de forma greu a el sistema respiratori S...