Accés directe al contingut

II Xerrada sobre cura visual de la futura mare i el nadó

Imprimeix

29/11/2017

En el marc de la jornada "Cuída't mare" organitzada per la Fundació Corachan

  • II Xerrada cuida't mama Corachan

El dimecres 29 de novembre ha tingut lloc una nova edició de la jornada "Cuida't mare" organitzada per la Fundació Corachan i dirigida a embarassades amb la finalitat de proporcionar-los informació útil i rigorosa sobre els temes que més els preocupen en relació a la seva salut i la del nadó, així com el part i les primeres cures i signes d'alerta.

Fundació Corachan és una institució sense ànim de lucre que promou i desenvolupa accions de salut orientades a l'adquisició d'hàbits saludables. Així mateix, té com a missió promoure accions de salut i prevenció de malalties i la formació especialitzada de professionals de la salut, tant acadèmica com a formació continuada.

Admiravisión col·labora amb la Fundació Corachan, des de la seva creació, en d'altres projectes com l'atenció mèdica a nens amb risc d'exclusió social tutelats per Càritas. 

La Dra. Noemí Casamajó ha explicat a les futures mares els canvis oculars que tenen lloc durant l'embaràs, altertando sobre els quals són patològics i oferint consells de prevenció. Així mateix, les ha assessorat sobre els problemes oculars que pot tenir el nadó i el nen en cada etapa del seu desenvolupament. També ha donat compte de les exploracions i cures que realitza tant el neonatòleg, en el moment del part, com l'oftalmòleg amb posterioritat.

La Dra. Casamajó ha fet especial èmfasi en les revisions i signes d'alerta que han d'observar les embarassades miops, les diabètiques i les hipertenses per evitar despreniments de la retina durant el part, entre d'altres.

Les principals inquietuds de l'audiència en el torn de precs i preguntes, s'han referit a casos de cataracta congènita de la mare que obliguen a revisar a l'nounat per poder dur a terme una detecció i tractament precoç.

La jornada novament ha estat un èxit i la sala d'actes de la Clínica Corachan s'ha omplert de futures mares i alguns futurs pares que han puntuat molt alt l'esdeveniment.

Davant la bona acollida que té aquesta iniciativa, la Fundació Corachan s'està plantejant organitzar noves jornades dirigides en un cas als futurs pares i en un altre a problemes neurològics en els nens i el seu abordatge clínic.

Comenta la notícia

Continguts relacionats

Et pot interessar

  • Sota el lema "Salva la teva visió" i coincidint amb la Setmana Mundial de l'Glaucoma, entre els dies 9 a 13 de març, ens sumarem a la iniciativa de l'Associació Mundial de l'Glaucoma i l'Associació Mundial de Pacients amb Glaucoma, amb una nova campanya de revisions gratuïtes en què mesurarem la pressió intraocular i informarem sobre la malaltia als que ho sol·liciten prèviament concertant cita en qualsevol dels nostres centres.

  • Què és el coronavirus El virus ha estat codificat provisionalment com 2019-nCov i afecta de forma greu a el sistema respiratori S...