Accés directe al contingut

Campanya de Salut Visual del Dia Mundial de la Visió 2019

Imprimeix

03/10/2019

El segon dijous d'octubre, l'Organització Mundial de la Salut, OMS, commemora el Dia Mundial de la Visió.

 • Dia Mundial Visió 2019

 

Segons xifres de l'OMS, a nivell mundial, s'estima que aproximadament 1300 milions de persones viuen amb alguna forma de deficiència visual.

Les principals causes de la visió deficient són els errors de refracció no corregits i les cataractes, seguits de la DMAE, glaucoma, retinopatia diabètica, opacitat de la còrnia i tracoma.

La majoria de les persones amb visió deficient tenen més de 50 anys. En funció del grau de desenvolupament del país d'origen, la incidència és molt diferent. Mentre que als països sotsdesenvolupats les cataractes són la principal causa de deficiència visual tant en adults com en nens (cataracta congènita), als països desenvolupats, són el glaucoma i les afectacions de la màcula i la retina els que ocasionen les principals deficiències visuals greus. L'envelliment de la població agreujarà encara més la seva incidència.

El més sorprenent és que aproximadament el 80% de casos de visió deficient a nivell mundial es podrien evitar. En el cas de les cataractes i els defectes refractius, mitjançant cirurgia senzilla. En el cas de molts problemes visuals, l'OMS també estima que mitjançant exercicis de rehabilitació visual, es milloraria molt el pronòstic. En el cas del glaucoma o la DMAE un tractament precoç és clau per aturar la progressió d'aquestes malalties. En el cas del glaucoma, mitjançant pauta de col·liris inicialment i cirurgia d'implant de vàlvules i altres mecanismes tendents a reduir la pressió intraocular, si escau. La DMAE exsudativa no té cura però la injecció intraocular de fàrmacs anti-factor de creixement endotelial (VEGF) milloren significativament la qualitat visual.

En 2013, l'OMS va acordar un pla d'acció mundial a 5 anys, que conclou aquest 2019, consistent en diverses actuacions:

 1. avaluar la prestació de serveis d'atenció oftalmològica en general, dels serveis de rehabilitació visual i, especialment en el cas de la retinopatia diabètica
 2. informe mundial sobre la visió que inclou recomanacions encaminades a garantir una atenció oftalmològica integral i integrada en els països.

Aquestes actuacions estan enfocades i encaminades a aconseguir:

 • l'accés universal i l'equitat;
 • els drets humans;
 • la pràctica basada en dades científiques;
 • un enfocament basat en la totalitat del cicle vital i
 • la potenciació de les persones amb discapacitat visual
 • reduir la prevalença de la discapacitat visual pot prevenir en un 25% respecte als nivells de base definits per l'OMS el 2010. L'any que ve segurament es disposarà de xifres que permetin constatar si s'ha aconseguit l'objectiu.

Alineats amb el pla d'acció de l'OMS i coincidint amb el Dia Mundial de la Visió, el nostre grup aporta el seu granet de sorra oferint una nova campanya gratuïta de detecció precoç de malalties que comprometen la visió.

El dia 10 d'octubre, tots els nostres centres oferiran revisions oftalmològiques gratuïtes. És necessari inscriure's previament per telèfon al 932032233, whatsapp: 682017363 o mail a tellamamos@admiravision.es

Valoració de la campanya

La valoració de la campanya és positiva perquè s'ha detectat patologia que, malgrat no ser greu, ha permès tractar les molèsties que afectaven als pacients que ens han consultat:

 

Comenta la notícia

Continguts relacionats

Et pot interessar

 • Sota el lema "Salva la teva visió" i coincidint amb la Setmana Mundial de l'Glaucoma, entre els dies 9 a 13 de març, ens sumarem a la iniciativa de l'Associació Mundial de l'Glaucoma i l'Associació Mundial de Pacients amb Glaucoma, amb una nova campanya de revisions gratuïtes en què mesurarem la pressió intraocular i informarem sobre la malaltia als que ho sol·liciten prèviament concertant cita en qualsevol dels nostres centres.

 • Què és el coronavirus El virus ha estat codificat provisionalment com 2019-nCov i afecta de forma greu a el sistema respiratori S...