Accés directe al contingut

Del mussol al calazi

Imprimeix
Etiquetes:
  • Mussol

Del mussol al calazi

El mussol és una inflamació d'una glàndula de la base de les pestanyes, que produeix una inflamació a la parpella, acompanyada de molèsties, més o menys acusades, al parpellejar.
 
En funció de la seva localització, dins o fora de la parpella, el mussol pot ser intern o extern.
 
L'intern es produeix per una infecció de les glàndules sebàcies de Meibomio, que es troben en l'espessor de la parpella.
 
El extern es produeix per una inflamació d'un fol·licle de la pestanya i de les seves glàndules, trucades de Zeis o Moll.
 
Quan les glàndules de Zeis s'inflamen de forma permanent, o quan els conductes de les glàndules de Meibomio s'obturen, impedint que el greix flueixi amb la llàgrima, el mussol es cronifica i s'endureix donant lloc a un nòdul anomenat xalació.
 

Causes

Les causes inflamatòries que donen lloc als mussols tenen l'origen en bacteris de la pell. Algunes malalties de la pell, com la psoriasi, la dermatitis seborreica, l'acne rosàcia, la blefaritis, un tipus de pell greix i gruixuda, l'adolescència o l'embaràs, o determinats hàbits alimentaris i tòxics poden afavorir aquest trastorn que, en molts casos s'acaba cronificant.
 

Continguts relacionats

Et pot interessar