Accés directe al contingut

Blefaritis

Imprimeix

Compra online un tractament per a la blefaritis amb escalfor humida

Què és la blefaritis?

La blefaritis és una inflamació de les parpelles (s'inflamen), quan partícules de greix i bacteri cobreixen la vora de la parpella proper a la base de les pestanyes.

 

Per què apareix la blefaritis?

Si bé les causes bàsiques de la blefaritis no es coneixen amb exactitud, pot estar associada amb una infecció ocular bacteriana, símptomes d'ull sec, o certs tipus de malalties de la pell com la rosàcia.

En les persones que pateixen blefaritis, es produeix massa oli per part de les glàndules properes a la parpella. Una afecció cutània, anomenada dermatitis seborreica o seborrea, la qual sovint compromet el cuir cabellut, les pestanyes, les parpelles, darrere de les orelles i els plecs del nas.

 

Símptomes

  • Irritació
  • Enrogiment
  • Picor
  • Coïssor
  • La blefaritis pot estar lligada a mussols i calazis repetitius.
  • No sempre els símptomes son similars, depenent de la causa que origini la blefaritis, que pot ser al·lèrgica, infecciosa, seborreica, irritativa o mixta, una barreja de elles. A les al·lèrgiques pures, al·lèrgia a cosmètics moltes vegades, la vora de la parpella apareix enrogit per marcada vasodilatació, és la anomenada forma eritematosa, de tractament senzill, basat en evitar el contacte amb el producte al·lèrgic (maquillatge, cremes, to d'ulls, etc ).

 

Prevenció

És important tenir una bona rutina de neteja diària dels ulls i pestanyes per intentar evitar la blefaritis. Recomanable utilitzar tovalloletes netejadores, i amb cura sense prémer molt o refregar, netejar les pestanyes i les parpelles tant inferiors com superiors.

 

Visiti al seu oftalmòleg.

Continguts relacionats

Et pot interessar