Accés directe al contingut

Exitosa ponència del Dr. Costa a Facoelche sobre repercusions de l'increment de l'IVA sanitari

Imprimeix

09/02/2015

Curs pràctic de Facogestió. Gestió amb un IVA sanitari al 21%. Amenaces i oportunitats en un entorn hostil

  • Curs Facogestió Dr. Costa Facoelche 2015

Sota el títol "Curs d'Facogestión. Gestió amb un IVA sanitari al 21%. Amenaces i oportunitats en un entorn hostil", el passat 6 febrer 2015, el Dr. Jesús Costa Vila va participar com a ponent en un dels principals congressos oftalmològics espanyols, #Facoelche.

El curs va comptar amb una nombrosa afluència de oftalmòlegs especialistes en cirurgia refractiva i facorefractiva a qui el Dr. Costa va convidar a participar de forma interactiva i fins i tot creativa, per imaginar junts el futur de l'oftalmologia al nostre país.

Abc.es, Diarioinformacion.es, Cadena Ser, Ondacero, La Verdad, Agència EFE, Radio Marca Elche, Es. Radio, FacoElche TV van cobrir la notícia i van destacar en les seves publicacions les principals conclusions de la ponència:

El Dr. Costa va destacar que l'augment de l'IVA sanitari del 10 al 21% a partir d'aquest any suposarà la paralització de la inversió tecnològica en hospitals públics, cosa que afectarà els usuaris.

Va afirmar que, amb aquest augment, l'Estat recaptarà 400 milions € en concepte d'impost, però qui ha de pagar són les comunitats autònomes, "que no estan per la labor".

La pujada del 10 al 21% cent també repercutirà en la sanitat privada ja que, segons va destacar el professor Dr. Costa, el suplement de pagament en aquest impost pot suposar l'acomiadament de treballadors i la reducció dels marges de facturació en els centres privats , pèrdua de diners i amb això el tancament.

En conseqüència, la gestió dels centres sanitaris, ja complicada amb les retallades pressupostàries veu penalitzada la inversió a través de l'augment de la càrrega fiscal que ha de suportar. Tot un repte per als gestors d'aquests establiments d'interès social preferent.

Comenta la notícia

Continguts relacionats

Et pot interessar