Accés directe al contingut

El nostre equip participa a la formació de MIR i post-MIR organitzada pel SECOIR

Imprimeix

12/01/2018

El Dr. Díez Feijoo imparteix ponència sobre tractament de l'Erosió Corneal Recidivant

Etiquetes:
Especialitats:
 • Secoir per a MiR 2018

El congrés està organitzat pel SECOIR i és la seva segona edició. És un congrés dirigit a oftalmòlegs residents i adjunts en els primers anys de professió. Les taules d'exposició i debat estan configurades amb adjunts de molt àmplia experiència en els temes a debatre i completades amb adjunts joves perquè sorgeixi el debat i s'aborden els problemes des d'aquesta perspectiva de l'inici de la professió.

El congrés ha tingut moltíssim èxit en la primera edició de l'any passat i aquest any ha mantingut l'èxit d'assistència amb uns 300 inscrits en un context difícil pels canvis legislatius per a finançament de congressos per part de les empreses farmacèutiques. És un congrés que per ser organitzat pel SECOIR i debatre sobre tot el tema de cataracta i cirurgia refractiva té una forta presència de clíniques privades en les exposicions i per tant és un fòrum en el que crec que és bo que estiguem nosaltres.

El Dr Elio Díez Feijoo ha estat convidat a participar en la secció de patologia de la superfície ocular i la còrnia, en concret sobre la Erosió Cornial Recidivant.

El Dr Díez ha presentat un estudi que aconsella:

 1. Oferir formació sanitària al pacient en el maneig de la seva patologia
 2. Realitzar estudi complet de les lesions amb OCT
 3. Tractar les alteracions de la superfície ocular, especialment la blefaritis
 4. Administrar Doxiciclina oral i lubricació nocturna
 5. Micropunció:
  1. En cas de lesió paracentral clàssica d'orígen traumàtic o perilímbica superior
  2. En cas de lesió central o DMBE (distròfia de la membrana basal de l'epiteli) amb membranes basals interepiteliales, primer s'haurà de procedir a desepitelización amb alcohol
 6. PTK

Comenta la notícia

Continguts relacionats

Et pot interessar