Accés directe al contingut

Participem al 48è Congrès de la Societat Catalana d'Oftalmologia

Imprimeix

24/11/2017

  • 48È CONGRÉS SCOFT

L'equip d'oftalmòlegs d'Admiravisión partipa aquests dies en el 48è Congrés de la Societat Catalana d'Oftalmologia.

Dr. Carlos Martín: aplicacions de la OCT i tècnica d'implantació de lents ICL

El dia 23 a la tarda, el Dr. Carlos Martín va presentar casos d'èxit en cirurgia refractiva a la taula rodona de segment anterior i glaucoma del Simposi sobre OCT SWEPT SOURCE organitzat per Topcon España.

El dia 24, el Dr. Martín ha parlat sobre la tècnica quirúrgica de correció dels defectes refractius mitjançant l'implant de lents intraoculars ICL, pros i contres mitjançant vídeos grabats a quiròfan.

Dr. Guifré Àlvarez: Estudi sobre correcció astigmatisme amb lent fàquica ICL Tòrica i femtolasik

El mati del dia 24, el Dr. Guifré Àlvarez ha presentat un estudi sobre: "Correcció d’astigmatisme mitjançant implant de lent fàquica icl tòrica i amb femtolasik: resultats i comparativa" amb el següent abstract:

Introducció: L’astigmatisme és un defecte de refracció amb impacte en la visió i motiu de consulta freqüent per a una correcció quirúrgica del mateix.

Objectius: Determinar l’efectivitat i la seguretat en la correcció quirúrgica de l’astigmatisme mitjançant implant de lent fàquica ICL tòrica(ICLT), i comparar-la amb els resultats de femtoLASIK.

Mètodes: Estudi descriptiu retrospectiu de 2 sèries de pacients, el grup 1 amb 64 ulls de 37 pacients intervinguts amb implant d’ICLT i el grup 2 59 ulls de 34 pacients de femtoLASIK.

Resultats: El grup1 presentà un astigmatisme preoperatori de 1.97D de mitja i el grup2 de 2.17D(p>0,05), i un equivalent esfèric (EE) preoperatori de -5.99D per -2.22D del grup2(p<0,05). Post-operatòriament, l’astigmatisme residual mig fou de -0.14D al grup1 i -0.23D al grup2, i l’EE -0.02D i -0.05D respectivament(p>0,05). En el grup1 s’hagué de realitzar 1 recanvi de lent per vault excessiu, 1 rotació de lent i 1 biòptics. En el grup2 12 ulls necessitaren taps lacrimals, 2 ulls presentaren estries que requeriren de planxat i en 5 ulls es realitzà un retoc. L’eficàcia i seguretat mitges foren de 1.05 i 1.08 en el grup1, i 0,96 i 1 en el grup2 respectivament (p>0,05). Considerant ulls amb astigmatisme>2D, el grup1 presentà 1 cas de biòptics per a corregir astigmatisme residual, per un 15% de retoc en el grup2(p<0,05).

Conclusions: Ambdues tècniques demostren elevada eficàcia i seguretat, si bé en casos d’astigmatisme >2D la necessitat d’un segon procediment per a la correcció d’un defecte residual és inferior en el grup d’ICLT.

Dr. Juan Carlos Sánchez España: Maneig de tumors de la parpella superior i el canto medial

Per últim, el nostre expert en oculoplàstia, Dr. Juan Carlos Sánchez España ha col·laborat en la redacció del curs sobre actualització en el maneig de tumors palpebrals en concret en els ubicats a la parpella superior i el canto medial, conjuntament amb oftalmòlegs d'altres centres com és el cas del Dr. R. Medel, el Dr. L.M. Vázquez, el Dr. C. Arboleda, el Dr. A. Tapia i el Dr. E. Ayala.

Comenta la notícia

Continguts relacionats

Et pot interessar