Accés directe al contingut

Admiravisión participa activament al congrès Secoir 2016

Imprimeix

19/05/2016

  • Dr. Carlos Martín a Secoir 2016

Com cada any, representants del grup Admiravisión s'han desplaçat a Múrcia per participar activament en el 31 congrés de la Societat Espanyola de Cirurgia Ocular Implanto Refractiva (SECOIR).

En aquesta ocasió, els Drs. Carlos Martín i Guifré Álvarez han participat en una taula de debat sobre resultats obtinguts amb els implants de lents trifocals per corregir la visió a totes les distàncies, especialment en pacients amb astigmatisme.

D'altra banda, la Dra. Zoraida Del Campo, ha presentat un estudi sobre les aplicacions del tractament amb Cacicol en la patologia corneal.

El Dr. Carlos Martín ens posa al corrent de les últimes novetats presentades:

D'una banda, la ciència avança a petits passos, per això, la majoria d'innovacions no són més que petits detalls en les nostres diferents actuacions com:

  • l'actualització en diagnòstic i tractament d'infeccions del segment anterior
  • l'actualització en tractament d'infeccions poc freqüents però greus com són la causada per Acanthamoeba
  • el diagnòstic i tractament quirúrgic del queratocon i altres ectàsies corneals


Novetats en el tractament amb làser yag per vitreolisis

Estem començant a tenir experiència amb aquest tipus de dispositiu per millorar la simptomatologia de mosques volants que tan freqüentment afecten la població en general.

Novetats en tractament Làser Femtosegons

Està seguint la seva evolució, tot i que ja està totalment implantat, segueixen apareixent noves millores de programari, noves aplicacions i la nostra experiència va en augment. Aquesta tecnologia ha vingut per quedar-se i ja té el seu lloc en tots els centres importants. Té una clara aplicació en cirurgia refractiva corneal personalitzant el gruix i diàmetre del flap. Permet la realització de queratoplàsties lamelares per patologies corneals greus. En la cirurgia d'anells per ectàsies corneals com el queratocon, crea túnels corneals de forma ràpida i exacta per després poder col·locar anells intraestromals de PMMA. En la cirurgia de cataracta augmentant la seguretat del procediment alhora que aconseguim disminuir la quantitat d'ultrasons ... etc

Novetats en el tractament amb làser Excimer

Segueix sent la pedra angular per a la correcció de miopia, hipermetropia i astigmatisme en pacients joves. Res a veure tenen els excímeros actuals amb els d'uns anys enrere. Cada any podem trobar millores: ablacions més ràpides, tractaments asféricos, tractaments d'anomalies topogràfiques guiats per topografia o aberrometria, sistemes de seguiment i control del moviment ocular cada vegada més ràpids i exactes ... etc.

Novetats a l'implant de lents fàquiques

Són lents que fem servir per corregir defectes refractius que no són viables mitjançant LASIK o PRK. Cada vegada operem a un major percentatge de pacients amb aquest tipus de lents ja que ofereixen màxima qualitat visual i sobretot reversibilitat. En aquest congrés s'ha presentat l'última actualització d'ICL ©, que segueix tenint les mateixes qualitats que la seva antecessora però ha aconseguit augmentar la zona òptica. En què contribueix aquest canvi per al pacient? Un dels problemes de la cirurgia refractiva per als pacients són els reflexos i halos. Avui en dia és poc freqüent i de poca intensitat, però, augmentant la zona òptica, aquest tipus de fenòmens es minimitza més si és possible, sobretot en pacient amb pupil·les grans

Novetats en Lents intraoculars bifocals, trifocals, de rang estès

Des de fa uns anys, quan operem als nostres pacients de cataracta o cristal·lí refractiu, tenim la possibilitat, d'oferir lents intraoculars que corregeixen no només la visió llunyana sinó també la visió propera (lents Premium). En aquest apartat se segueix treballant sense descans per aconseguir la lent intraocular més idònia per a cada pacient. Avui en dia tenim molts tipus de lents Premium, en els nostres centres intentem personalitzar al màxim el tipus de lent que col·loquem a cada pacient depenent entre altres coses de les seves necessitats. Tots els anys apareix una nova lent o un canvi en alguna de les existents que sempre va encaminat a millorar la qualitat de vida del pacient. En aquest congrés s'ha parlat molt de quin d'aquests tipus de lents són més idonis per a cada pacient depenent de les característiques d'aquest, nosaltres disposem de totes elles per optimitzar els resultats refractius.

Lents intraoculars tòriques i tòriques multifocals

No podem oblidar les lents tòriques i tòriques-multifocals que són capaços també de corregir l'astigmatisme. En aquest sentit, ha aparegut una lent intraocular que gràcies a la seva morfologia òptica fa que es toleri molt millor els petits errors en l'eix de l'astigmatisme, això a nivell pràctic es tradueix en un augment important en el percentatge de emetropia en els pacients. A això també ajuda les plataformes de diagnòstic, amb les que obtenim dades molt exactes del que hem de corregir encada pacient.

Novetats a la Plataforma de diagnòstic

Són plataformes capaços d'obtenir dades dels nostres ulls de diferent manera (interferometria, càmera Scheimpflug ... etc) i processar-amb diferents programaris. És a dir, ens ajuden a decidir, per exemple, quin tipus de lent intraocular triar, o que tipus de lasik realitzar a cada pacient. Hi hauria molt que parlar, però dispositius com Pentacam, Cassini, IOL màster, OQAS, Orbscan, HRT, OCT ... etc. aconsegueixen presentar cada any alguna millora que podem incorporar a la nostra pràctica diària.

Conclusions de les novetats presentades al SECOIR 2016

La millora en tots els aspectes mèdics és contínua gràcies a metges, laboratoris i societats mèdiques com SECOIR. La finalitat última d'aquestes reunions és millorar la qualitat de vida dels pacients alhora que serveix de punt de trobada per contrastar diferents opinions.

Comenta la notícia

Continguts relacionats

Et pot interessar