Accés directe al contingut

Admiravisión participa activament al 37 congrés de la ESCRS

Imprimeix

16/09/2019

Entre els dies 14 i 18 de setembre se celebra, a París, la 37 edició de la ESCRS (European Society of Cataract and Refractive Surgery), el congrés Europeu més important sobre còrnia, cataractes i cirurgia refractiva.

Durant aquests dies es presenten les novetats en tècniques quirúrgiques, farmacològiques, instrumental i tecnologia ocular. A les sessions del congrés s'estan ensenyant els casos clínics més didàctics, els cursos més interessants i els treballs de recerca més nous.

Admiravisión està present al congrés; els nostres oftalmòlegs han acudit a presentar els resultats de la seva investigació científica. És el cas de la Dra Noelia Sabater, que presenta l'estudi de l'important canvi de tendència en les tècniques de trasplantament corneal (de penetrant o total a personalitzat i lamelar) en els darrers 8 anys.

La Dra Noelia Sabater ha presentat el treball científic "Corneal transplantation activity in Catalonia, Spain, from 2011 to 2017: evolution of indications and surgical techniques". En aquest estudi s'analitza la tendència cada vegada més gran d'utilitzar tècniques lamelares (que preserven una major part de la còrnia del pacient, millorant així la recuperació visual i reduint les complicacions) en malalties com distròfia endotelial de Fuchs, queratopatía bullosa o queratocon. Durant aquest període de temps es van realitzar més de 8000 trasplantaments de còrnia a Catalunya, sent la principal indicació la queratopatía bullosa (20,2%), seguida de distròfia de Fuchs (17,3%). Tot i que la tècnica més aplicada durant el total del període estudiat va ser la queratoplàstia penetrant (recanvi de tot el gruix de la còrnia) en els darrers anys hi ha hagut un important canvi de tendència, sent les tècniques lamelares (recanvi de només la part malalta de la còrnia), i especialment les lamelares posteriors, predominants.

 
Aquest congrés atrau més de 3000 oftalmòlegs, no només Europa sinó de tot el món, per la seva alta qualitat i rigor científic.
 
Admiravisión està a l'avantguarda de l'actualitat per oferir el millor als seus pacients.

Comenta la notícia

Continguts relacionats

Et pot interessar