Accés directe al contingut

Acudim a la 22ª edició del congrès de Facoelche

Imprimeix

07/02/2020

  • Facoelche 2020

Un any més hem estat presents en aquesta cita anual ineludible en Facoelche on la posada en comú d'experiències ens enriqueix i ajuda a adaptar a l'màxim la nostra oferta de serveis a les necessitats canviants dels nostres pacients.

Com en anteriors edicions, és difícil enumerar la gran quantitat de novetats i temes d'interès però destacaríem els següents:

Pacients més exigents i informats

L'àmbit mèdic no pot ser diferent de la tendència global de la societat a demanar gran quantitat d'informació per internet i exigir els tractaments més avançats i amb la major seguretat.

Els col·legues de tot el país coincideixen que l'edat per operar-se de miopia, hipermetropia i astigmatisme està augmentant sensiblement. Les causes són diverses, d'una banda, per la manca de capacitat adquisitiva dels més joves i, d'altra, perquè els que passen de la dècada dels vint, prefereixen optar per solucions com l'implant de lents intraoculars ICL.

Pel que fa a la cirurgia de cataractes, cada vegada són més els pacients que opten per la cirurgia amb làser femtosegons i l'implant de lents trifocals, que corregeixen la visió a totes les distàncies.

Novetats quirúrgiques

En cada edició resulten molt interessants les cirurgies que es practiquen en directe. Aquest any ens va impressionar especialment la cirurgia complexa practicada en directe per l'eminent Dr. Ike Ahmed que va realitzar un implant i sutura d'un iris artificial.

D'altra banda, la tècnica MIGF (Minimal Invasive Glaucoma Surgery) facilita una cirurgia de glaucoma mínimament invasiva i que permet dur-se a terme de forma combinada amb la cirurgia de cataractes.

Ens han resultat molt interessants alguns tips & tricks apresos de cirurgies complexes en directe.

Pel que fa a pròtesis es refereix, s'han presentat noves lents multifocals i unes noves lents de rang estès que proporcionen més profunditat de focus, millorant la visió intermèdia i llunyana, malgrat que no corregeixen la propera.

Ens complau comprovar que la nostra organització ja estava donant compliment a les recomanacions en profilaxi contra la endoftalmitis que passen per l'ús de povidona iodada i antibiòtics intracamerales durant la cirurgia, i post quirúrgics amb caràcter tòpic.

Intel·ligència artificial

L'experta, Natalia Gavaldà va comentar que s'estan desenvolupant nombrosos programes centralitzats per millorar l'administració clínica. Els més populars són els chatbot, programes que permeten automatitzar tasques com escriure correus electrònics o realitzar trucades recordatòries de cites o de seguiment de pacients operats.

D'altra banda, també s'estan utilitzant les imatges per realitzar diagnòstics a distància i el processament informàtic de dades clíniques de pacients que permeten personalitzar a l'màxim la cirurgia robotitzada i minimitzar riscos, sense que això impliqui, en cap cas, prescindir d'el criteri, indicació i supervisió de l'oftalmòleg

Comenta la notícia

Continguts relacionats

Et pot interessar