Accés directe al contingut

Admiravisión present a la XIV Reunió del "Grupo Español de Superficie Ocular y Córnea"

Imprimeix

16/03/2016

Darreres novetats en el tractament del queratocon

La nostra experta en còrnia, Dra. Zoraida Del Campo, cap clínic del nostre centre a Clínica Sagrada Família, va assistir divendres passat a l'esdeveniment i ens explica les últimes novetats presentades en relació amb el tractament del queratocon.

Etiquetes:
  • Reunió GESOC

La reunió anual del GESOC (Grup Espanyol de Superfície Ocular i Còrnia) es va celebrar a Madrid el passat divendres 11 de Març, versant monogràficament sobre queratocon.

Els temes més reveladors es van centrar en el diagnòstic i el tractament. La importància de la detecció precoç de còrnies predisposades abans que es dugui a terme cap tipus de cirurgia refractiva i el diagnòstic en casos de la malaltia establerta per poder tractar, van ser temes àmpliament comentats.

Els diferents topògrafs, paquímetros i tomògrafs de coherència òptica de la còrnia són les exploracions que s'han de realitzar de forma habitual.

El crosslinking i la col·locació d'anells intraestromals són els dos pilars que sustenten el tractament en la majoria dels casos encara que no existeix consens sobre totes les indicacions ni l'ordre en què s'han de dur a terme els dos procediments.

Sí es demostra major eficàcia en el tractament de crosslinking després de retirar l'epiteli corneal i pitjors resultats quan es realitza conservant l'epteli.

S'obren línies de treball que se centren en tractaments mèdics, no quirúrgics, amb substàncies que puguin modificar la resistència de l'estroma corneal alterada en aquesta patologia.

Comenta la notícia

Continguts relacionats

Et pot interessar