Accés directe al contingut

El Dr. Guifré Álvarez modera una taula sobre càlculs preoperatoris de les lents ICL

Imprimeix

23/03/2018

En el marc de la II reunió d'usuaris d'ICL organitzada per Staar Surgical (Evo Visian)

El nostre expert en cirurgia refractiva i lents ICL, Dr. Guifré Álvarez, ha estat convidat per a moderar una taula rodona en la qual s'ha parlat sobre càlculs de lents ICL, en el congrés de refèrencia dels usuaris d'aquesta lent a l'estat espanyol. S'ha posat èmfasi en l'ús imprescindible de l'OCT de segment anterior per a obtenir noves mesures que facilitin el càlcul de potència i tamany de la lent.

El càlcul de la potència i posició de les lents ICL a implantar en cada cas és clau per garantir un resultat òptim. Després de realitzar proves biomètriques al pacient, l'expert ha de realitzar els càlculs sobre la base de diferents fórmules i mesures. La selecció d'una fórmula o altra depèn de la distància blanc-blanc, angle-angle, la profunditat de càmara anterior, l'edat del pacient i altres variables específiques.

Actualment ja s'han implantat més de 8000 lents ICL a l'estat amb resultats molt satisfactoris. L'implant de lents ICL té nombrosos avantatges enfront d'altres opcions terapèutiques, i la seva elecció és cada vegada més freqüent per part dels pacients que tenen còrnies fines o graduacions massa elevades per a la tècnica Lasik.

El congrés ha estat un èxit de participació i l'estudi de casos clínics, els casos de baixes diòptries, pacients de més de 45 anys (ja que en un futur proper s'espera que s'aprovin les ICL per a presbicia) i estudis preoperatoris han estat els temes estrella.

Comenta la notícia

Continguts relacionats

Et pot interessar