Accés directe al contingut

Es pot corregir la falta de visió tridimensional derivada de l'estrabisme amb videojocs?

Imprimeix

29/11/2013

Els darrers dies es parla d'un nou videojoc en desenvolupament anomenat "Diplopia" que, segons el seu creador, contribueix a tractar el dèficit de visió tridimensional originat per l'estrabisme, basant-se en la premissa que el cervell pot aprendre a integrar els estímuls que es van suprimir d'un dels ulls, de manera que, si s'emeten diferents tipus de ràdios per a cada ull, el cervell acumularà tota aquesta informació, donant com a resultat una percepció en tres dimensions.

La nostra oftalmòloga infantil Dra. Ester Casas ens comenta el seu parer sobre el tema.

Etiquetes:
  • videojocs

Està demostrat que en el pacient estràbic l'estereòpsia (visió en profunditat o en tres dimensions) no es desenvolupa correctament.

La estereòpsia es desenvolupa gràcies a la proliferació de les sinapsis (unions) neuronals des d'abans del naixement fins als vuit mesos de vida. Concretament entre el tercer i el cinquè mes de vida.

El cervell, a partir dels dotze mesos de vida, ja no és capaç de realitzar més sinapsis neuronals i, per tant, no és capaç d'aprendre o aconseguir un grau d'estereòpsia que no hagi aconseguit en el primer any.

Es pot tractar l'estrabisme, generalment amb ulleres o cirurgia, però no es pot tractar un dèficit d'estereòpsia.

Per tractar l'estrabisme sí que hi ha teràpies visuals que reforcen l'efecte de les ulleres i/o la cirurgia, però no serveixen per corregir l'estereòpsia.

Els graus d'estereòpsia són diversos i poden variar depenent del pacient. És a dir, hi ha pacients que no són capaços de respondre a un test proporcionat per l'oftalmòleg i, això no obstant, sí que ho poden veure el cinema en 3D. Això no implica que veure pel·lícules en 3D o jugar a videojocs que impliquin alternança dels ulls sigui un remei per curar l'estrabisme.

Comenta la notícia

Continguts relacionats

Et pot interessar