“Tercer grau als models clàssics i emergents en sanitat”. Repercusions de la “Compliance”

Els codis de bones pràctiques s’imposen i ordenen els patrocinis en els sectors farmacèutic i tecnològic vinculat a la medicina. Amb gran èxit d’audiència, el prof. Dr. Jesús Costa Vila va explicar les repercussions que la Compliance tindrà sobre les activitats formatives de la professió mèdica, en el XVIII Congrés de Facoelche.

El Dr. Jesús Costa Vila dirige un nuevo curso de Facogestión en el congreso Facoelche

El prof. Dr. Jesús Costa va exposar el nou marc legal que regula les relacions entre la indústria farmacèutica i els professionals de la medicina:

  • Directiva 2001/83 CE del Parlament Europeu i del Consell de 6 nov 2001 per la qual s’estableix un codi comunitari sobre medicaments per a l’ús humà.
  • Llei 29/2006 de 26 de juliol de Garanties i ús racional dels Medicaments i Productes Sanitaris
  • Llei 3/1991 de 10 de gener de competència deslleial.
  • Codis de la Federació d’Associacions i Indústria Farmacèutica d’interrelació amb professionals sanitaris, d’interrelació amb Organitzacions de pacients i de transparència
  • Codi de la Federació Internacional de la Indústria del Medicament

I va explicar que, per adaptar-se a aquesta nova normativa, les grans associacions de laboratoris farmacèutics europeus han adaptat els seus codis de bones pràctiques per generar transparència absoluta en les seves relacions amb els professionals sanitaris.

Durant molts anys, la indústria farmacèutica ha donat suport i impulsat la I+D, la formació i actualització professional del sector mèdic duent a terme una important tasca de mecenatge, molt necessària davant la falta de dotació de recursos públics per a aquest fi.

El curs ha estat coordinat per Miguel Ángel Lòpez i ha comptat amb les ponències de:

  • Dr. Pablo Crespo, amb el títol “Compliance. Les regles del joc canvien”
  • La presidenta de la Federació Nacional de Clíniques Privades, Sra. Cristina Contel, amb el títol “Les clíniques privades i les seves múltiples fronts”
  • Dr. Vicente Pol: “El cap de servei d’oftalmologia: ¿oculista o gestor?”

I ha conclòs amb un seguit de tallers en què els participants han intervingut lliurement i aclarit tots els seus dubtes sobre el tema en qüestió.

D’altra banda, cal destacar el fet que diferents ponències i tallers sobre cirurgia facorefractiva realitzades en aquest congrés, han posat de manifest que la cirurgia de la cataracta i la presbícia amb làser femtosegon aporta seguretat, precisió i millors resultats que altres tècniques quirúrgiques. El grup Admiravisión ha estat el primer a Barcelona en disposar d’aquesta tecnologia amb el robot Todoláserfemtosegon.

La visió de la nostra organització contempla la constant actualització professional i tecnològica de l’equip, motiu que ens empeny a participar activament en els congressos professionals i a incorporar les últimes novetats tecnològiques per oferir les millors opcions terapèutiques als nostres pacients.

 

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?