Accés directe al contingut

Teràpies visuals

Imprimeix

Admiravisión compta amb un gabinet especialitzat en teràpies de bioestimulació oftàlmica neurocognitiva, dotat del material més modern i dirigit per professionals experts en optometria comportamental. No tots els problemes visuals es resolen amb medicació o cirurgia.

La teràpia visual és una opció de tractament. Es considera que és un procés educacional té com a finalitat normalitzar, aprendre i automatitzar una sèrie d'habilitats visuals creant noves connexions neurològiques. Aquestes teràpies visuals es realitzen a partir d'un Optometrista Comportamental que avalua i tracta el problema visual relacionant-lo amb la resta dels sentits.

Ensenyem a que el pacient aprengui a utilitzar correctament el seu sistema visual i que d'aquesta manera pugui percebre, processar, comprendre i integrar millor tota la informació visual.

Així mateix, treballem de forma coordinada amb els departaments de psicologia infantil de les clíniques associades per realitzar un abordatge integral dels problemes d'aprenentatge, si el seu origen va més enllà de la causa visual.

Teràpies visuals. Quan són necessàries i com es realitzen?

Quan una persona té determinats símptomes que no es poden corregir mitjançant l'ús d'ulleres i no hi ha una causa orgànica de tipus oftalmològic que es pugui tractar d'una altra manera, hi ha una sèrie d'exercicis de bioestimulació oftàlmica neurocognitiva que poden ajudar a resoldre'ls.

Teràpies visuals per a problemes d'aprenentatge

banner salud visual infantil

Quan un nen té problemes d'aprenentatge, ha de ser valorat i, sovint tractat, de forma multidisciplinària per psicopedagogs, logopedes, educadors i optometristes comportamentals, en funció del cas.

Teràpies per a problemes d'eficàcia visual

La fatiga visual quan es llegeix o escriu, mals de cap o una mala comprensió lectora són alguns dels signes de problemes d'eficàcia visual relacionats amb l'acomodació, la visió binocular o la motilitat ocular, i que poden corregir-se a través de teràpies de bioestimulació oftàlmica neurocognitiva específiques.

Teràpies visuals per a l'ambliopia o ull gandul

Nena amb oclusor per ambliopia

Emprar teràpies de bioestimulació oftàlmica neurocognitiva en el tractament de l'ambliopia o ull gandul permet millorar no només l'agudesa visual, sinó també la visió binocular, l'enfocament, la integració visuomotora i el processament de la informació visual.

Teràpies visuals per a estrabismes

estrabisme

L'ús de teràpies de bioestimulació oftàlmica neurocognitiva en el tractament de l'estrabisme ajuda a corregir l'alineació de l'ull estràbic, entrenant la musculatura responsable de la seva desviació.

Teràpia del moviment rítmic (TMR)

La Terapia de Moviments Rítmics té per objectiu la completa integración dels reflexos primitius quan aquesta no s'ha realitzat de manera espontània. Aquesta teràpia permetrà crear noves connexions nervioses que faran que el nen pugui millorar la seva atenció i assolir nivells cognitius superiors (lectura, escriptura, desenvolupament de la lògica).

Notícies

Continguts relacionats

Et pot interessar