Accés directe al contingut

Patologies oculars que limiten la pràctica esportiva

Imprimeix

Compra on line un exàmen oftalmològic per esportistes

Patologies oculars que limiten la pràctica esportiva

  • Visió monocular: En esports en què es requereix una especial destresa visual i una i una correcta esteropsis, el fet de tenir un ull inoperatiu implica una limitació important. D'altra banda, per a aquells esports que impliquin un risc d'accident ocular, en cas que es produís a l'ull sa, el perill de discapacitat visual augmenta significativament.
  •  Traumatismes oculars previs: Les persones amb alta miopia que hagin patit una contusió ocular, corren el risc de patir un despreniment de retina en cas de rebre un segon cop. D'altra banda, quan es produeix un traumatisme ocular, cal esperar que l'ull es recuperi completament abans de reiniciar l'activitat esportiva i no és, en absolut recomanable, utilitzar col·liris anestèsics per remprenderla prematurament perquè això implica un risc de debilitació del teixit ocular que pot motivar una lesió posterior. Això és especialment significatiu en esports realitzats en atmosferes amb alta pressió com poden ser el submarinisme o l'alta muntanya. La protecció ocular és la millor prevenció del traumatisme.
  •  Glaucoma: en reduir el camp visual, limita als qui practiquen esports que requereixen tenir una correcta visió perifèrica
  •  Cataractes: l'opacitat del cristal·lí redueix la sensibilitat al contrast representant una limitació en cas d'esports que es practiquen en males condicions d'il·luminació.

Continguts relacionats

Et pot interessar