Accés directe al contingut

Oftalmologia pediàtrica

Imprimeix

L'ull del nen està en constant desenvolupament fins a assolir la seva maduresa als 7 o a 8 anys. Un diagnòstic precoç de qualsevol anomalia pot resultar una solució total i definitiva a la patologia. Si bé és coneguda la importància de la prevenció en tots els camps de la salut, la capacitat d'actuació sobre els problemes oculars durant aquest període, fan que la prevenció sigui obligatòria per garantir la salut visual dels seus fills.

Quan cal anar a l'oftalmòleg?

oftalmología pediátrica-8

No hem d'esperar a descobrir un signe d'alerta per anar a l'oftalmòleg. Hi ha controls rutinaris que convé que conegui. Li expliquem quins.

Estrabisme

oftalmología pediátrica-3

Es produeix estrabisme quan els eixos visuals de cada ull no es creuen sobre la imatge que es mira.

Ull gandul o ambliopia

oftalmología pediátrica-5

L'ambliopia o «ull gandul» és la disminució de la capacitat visual d'un ull, que no s'ha desenvolupat normalment durant la infantesa.

Cuida la salut ocular dels teus fills

1- La sala on es fan els deures, ha d'estar ben airejada i a temperatura ambient.

Tenir bons hàbits a l'hora d'estudiar, de veure la televisió, davant l'ordinador, a la piscina, sota el sol... és crucial per cuidar la salut ocular.

Aquestes vinyetes poden servir-te per recordar-los als teus fills què han de fer per tenir cura dels seus ulls.

Tests de agudeza visual infantil

Test de les rodes trencades

Les revisions oftalmològiques són bàsiques durant la infantesa. És necessari conèixer el desenvolupament visual del nen per detectar a temps qualsevol possible malaltia.

Li mostrem tres mètodes per examinar l'agudesa visual infantil: la E de Snellen, el test de les rodes trencades del Dr. F. Palomar M. i el test de Pigassou.

Diagnòstic neonatal amb RetCam

La tecnologia RetCam permet el diagnòstic precoç de diverses malalties de la vista en nounats. Entre aquestes patologies es troba la retinopatia de prematuritat.

Notícies

Continguts relacionats

Vídeos

Et pot interessar