Accés directe al contingut

La cirurgia reparadora de l'òrbita i la via lacrimal

Imprimeix
  • Òrbita ocular

Patologia de la via lacrimal

Les alteracions en les vies lacrimals poden produir infeccions i abscessos. Normalment el pacient consulta per llagrimeig de llarga evolució. Per millorar el llagrimeig i les infeccions utilitzem diferents procediments, que van des de la col·locació de sondes fins a l'obertura quirúrgica d'una nova via de pas de la llàgrima.

En funció del tipus d'obstrucció i després d'una exhaustiva exploració mèdica, li oferirem la millor solució (cirurgia, làser, cateterisme ...)

Patologia orbitària

El problema més freqüent en l'òrbita és l'afectació tiroïdal en la qual el ull tendeix a sortir de la seva posició normal, pressionat per les estructures que estan darrere d'ell. Si el pacient ho desitja es pot re-posicionar el globus ocular mitjançant tècniques quirúrgiques en què s'elimina el greix i / o os. Aquestes tècniques quirúrgiques denominades descompressiva es realitzen amb anestèsia general, i el postoperatori sol ser indolor i recuperació total a les poques setmanes.

Altres afectacions orbitàries menys freqüents són les tumoracions, que poden donar com simptomatologia la visió doble o fins i tot la pèrdua visual. En aquests casos serà necessari a vegades treballar amb un equip multidisciplinari al costat de neurocirurgians o otorinolaringòlegs.

Quan es perd un ull, es perd una part de nosaltres íntimament relacionada amb la imatge personal. Per tant, és un tema molt sensible. En aquests casos, tenim a l'abast una gran quantitat de tècniques com ara els implants de pròtesis entre altres opcions que ens ajuden a que el pacient recuperi el seu aspecte i la seva autoestima.

Continguts relacionats

Vídeos

Et pot interessar