Accés directe al contingut

Tractaments de la presbícia o vista cansada

Imprimeix

Compra on line una cirurgia de la presbicia

 • Fatiga visual pantalles ordinador

Actualment els únics tractaments possibles i eficaços per a la presbícia són les ulleres de prop o progressives o la cirurgia. No hi ha medicaments o teràpies que permetin la seva prevenció o retardin la seva aparició. T'ho expliquem tot sobre la cirurgia refractiva i de la cirurgia amb làser:

1. Cirurgia de la presbícia convencional amb facoemulsificació

La intervenció consisteix a extreure el cristal·lí de l'ull, per una petita ferida de 1.5mm, que es pot realitzar mitjançant bisturí o mitjançant làser de femtosegons.

La tècnica de la facoemulsificació amb ultrasons freds

També anomenada cirurgia d'incisió petita, és la tècnica convencionalment més utilitzada.
La intervenció es realitza en 10 minuts, no cal hospitalització i es pot reprendre l'activitat normal en poques hores.

Un cop aplicada l'anestèsia tòpica (gotes) es procedeix a efectuar la intervenció.
Es realitza una incisió de 1,5mm, mitjançant bisturí, a través de la qual s'introdueix una sonda fins al cristal·lí.

Aquesta sonda, que emet ultrasons, fractura el cristal·lí aspirant-a la vegada.
Seguidament, per compensar la pèrdua de la lent natural de l'ull, el cristal·lí, s'introdueix en el seu lloc una lent intraocular plegada a través de la mateixa incisió o bé injectada.


Tipus de lents/tècniques en facoemulsificació

1.-Multifocals i acomodatives

Són lents similars a les ulleres progressives ens permeten veure de prop i de lluny sense dependre de les ulleres. El seu cost és elevat ja que són fetes a mida.

2.-Monovisió

En aquesta tècnica s'utilitzen lents monofocals en què un ull es deixa miop i l'altre emmetrop. D'aquesta forma un ull veu de lluny i un altre de prop. També es pot efectuar aquesta tècnica amb el làser excimer sense haver de treure el cristal·lí.

3.-Tòriques

Neutralitzen l'astigmatisme combinat amb miopia o hipermetropia. Igual que les multifocals són una mica més cares per ser fetes a mida. Ara per ara ens permeten veure de lluny sense ulleres però de prop cal posar-llevat que fem la monovisió.

4.-Bioptics

Amb les lents multifocals se soluciona la miopia o hipermetropia i amb el làser excimer (lasik o PRK) es corregeix l'astigmatisme. És una tècnica doble de tractament.
La recuperació visual és immediata i no ocasiona ni dolor ni molèsties.
La cirurgia facorefractiva és ideal ja que les complicacions són mínimes així com els efectes secundaris. Només en cas de lents multifocals hi ha un període de neuroadaptació en què temporalment es poden veure amb els focus lluminosos halos o distorsions de la llum.

5. Tòriques multifocals

Són les més noves del mercat i combinen tots els avantatges de les diferents lents: corregeixen la visió llunyana, la propera i l'astigmatisme en una sola sessió quirúrgica.

Avantatges de la cirurgia de la presbícia convencional

 • Tècnica altament provada 
 • Mínimes complicacions 
 • Anestèsia local i petita incisió amb bisturí 
 • Ràpida recuperació 
 • Molt bona qualitat visual 
 • Alliberament de l'ús d'ulleres de prop

2. Cirurgia de la presbícia amb làser

La tècnica quirúrgica Intracor

El procediment quirúrgic mitjançant el làser de femtosegon permet corregir la presbicia.El tractament dura uns segons i l'efecte desitjat -ser capaç de llegir sense ulleres de prop- comença a apreciar-se el mateix dia de la cirurgia. Aquest procediment consisteix a modificar la curvatura de la còrnia amb el làser, el que permet poder llegir sense ulleres per a la resta de la seva vida. El làser actua a una profunditat predeterminada de la còrnia formant una sèrie d'anells concèntrics, conferint la potència refractiva adequada.

La tècnica quirúrgica SUPRACOR

L'altra alternativa per a la correcció de la presbícia és el tractament PRESBYLASIK. Aquest tractament es realitza amb làser excímer, àmpliament utilitzat amb èxit i seguretat des de fa dècades per a la correcció de la miopia, hipermetropia i astigmatisme, s'utilitza també, amb els nous equips, per corregir la presbícia. En qüestió de minuts, aquest làser actua sobre la còrnia de l'ull corregint no només la graduació de lluny, sinó també la de prop, mitjançant la creació d'una còrnia multifocal. Estudis clínics desenvolupats a nivell global han demostrat l'eficàcia d'aquest tipus de tractament que és el més modern i efectiu actualment.
 
Amb les dues tècniques, en tan sols unes hores després, el pacient és capaç de llegir sense ulleres de forma definitiva.

Avantatges de la cirurgia de la presbícia amb làser

 • Cirurgia d'última generació 
 • Incisions quirúrgiques d'alta precisió efectuades amb el làser (absència de bisturí)
 • Correcció de l'astigmatisme corneal en el mateix acte fins a un màxim de 1,5 diòptries 
 • Altíssima precisió en els procediments 
 • Reducció al màxim de les complicacions per-operatòries 
 • Incorporació al món laboral a 24 hores 
 • Més rapidesa en la cicatrització dels teixits i menor durada dels efectes secundaris temporals 
 • Màxima estabilitat i posicionament de les lents intraoculars 
 • Màxima qualitat visual HD

Continguts relacionats

Vídeos

Et pot interessar