Accés directe al contingut

Tècniques quirúrgiques de cirurgia refractiva

Imprimeix

Compra on line una operació de cirurgia refractiva

 • Todolaser

La cirurgia refractiva és la solució definitiva per a diverses patologies, denominades defectes refractius (miopia, hipermetropia i astigmatisme). La cirurgia refractiva permet aconseguir una correcta visió sense necessitat d'ulleres o lents de contacte.

El làser, amb la seva precisió, permet tallar la còrnia, adequar la seva curvatura eliminant les quantitats de teixit corneal necessàries i modificar la refracció ocular per aconseguir el correcte enfocament de la imatge a la retina.

Tècniques de cirurgia reactiva

Existeixen tres tècniques quirúrgiques científicament autoritzades i aprovades:

Cirurgia amb làser excímer (LASIK)

La tècnica LASIK és la més comú. El làser excímer és l'apropiat per tractar miopies d'entre 1 i 8 dioptries i hipermetropies d'entre 1 i 5 dioptries, amb o sense astigmatisme.

Consisteix en el tallat i remodelació amb el làser de l'espessor del teixit de la còrnia, en funció del defecte i del nombre de dioptries a corregir.

La intervenció s'efectua en pocs minuts, sense cap dolor, gràcies a l'anestèsia tòpica (mitjançant gotes) i sense necessitat d'ingrés.

Lasik:

La tècnica Lasik (sigles en anglès de "laser in situ keratomileusis") és la més estesa de les operacions làser de miopia; és molt segura i eficaç i corregeix simultàniament la miopia i l'astigmatisme. Consisteix en la modificació de la forma de la còrnia (Queratomileúsis: del grec, querato: còrnia, i mileúsis: esculpir) mitjançant l'aplicació del làser Excimer en el seu interior. Prèviament s'ha aixecat una fina capa de teixit corneal que posteriorment és recol·locada i s'adhereix sense necessitat de punts. La correcció del defecte refractiu, es realitza d'aquesta manera, amb mínimes molèsties per al pacient i una recuperació molt ràpida. Existeixen altres variants d'aquesta tècnica, conegudes com Lasek, Epilasik i Leptolasik. El nostre oftalmòleg triarà la més convenient per al seu cas.

La cirurgia làser de miopia es troba actualment en un moment de maduresa tecnològica, fruit dels esforços realitzats en investigació i desenvolupament i de l'anàlisi retrospectiva dels més de 12 milions de casos operats en els últims anys.

En el Làser Oftàlmic Corachan realitzem les operacions làser de miopia amb la tecnologia més avançada. L'oftalmòleg aplica un làser excimer d'última generació, guiat per aberròmetre (Wavefront-Guided Technology), que donarà la curvatura exacta a tots els sectors de la còrnia, creant zones òptiques perfectament adaptades a les característiques de cada pacient. La cirurgia làser de miopia "personalitzada amb aberròmetre" millora la qualitat de visió nocturna, evitant halos i reflexos; i augmenta la sensibilitat al contrast garantint la millor agudesa visual.

L'anestèsia per a aquesta tècnica quirúrgica és tòpica (amb col·liri) i no és necessari l'embenat ocular postoperatori.

La precisió i seguretat del LASIK fan d'aquesta tècnica, el procediment quirúrgic d'elecció per a la majoria dels defectes refractius.

Tipus de cirurgia refractiva Lasik i els seus avantatges

Tal i com s'ha especificat, el primer pas d'aquesta tècnica requereix realitzar un tall quirúrgic a manera de disc corneal, es pot dur a terme mitjançant una fulla o mitjançant un làser de femtosegon

Cirurgia refractiva Lasik convencional (amb bisturí microquratocomo)

Aquesta tècnica permet:

 • Una ràpida recuperació 
 • Una visió excel · lent 
 • Un tractament d'alta qualitat 
 • Un tractament de gran precisió 
 • Un tractament realitzat amb mitjans molt segur 

Cirurgia refractiva Lasik NICE (amb làser femtosegon Victus)

 • L'ús del làser femtosegon per realitzar el flap corneal, permet:
 • Un menor temps de recuperació 
 • Una millor i més ràpida cicatrització 
 • Una menor necessitat de llàgrimes artificials després de la intervenció 
 • Una visió d'alta definició (HD) 
 • Un major contrast visual 
 • Menors efectes secundaris temporals nocturns (halos en els punts de llum)

PRK:

La PRK (photorefractive keratectomy)/ el LASEK (laser epithelial keratomileusis) i l'Epi-LASIK són tècniques d'ablació corneal superficial mitjançant làser excimer. El LASEK és una evolució de la PRK on es realitza un aixecament químic de l'epiteli corneal i l'Epi-LASIK realitza un aixecament mecànic de l'esmentat epiteli. La PRK va ser aprovada per la FDA l'any 1995 i des de llavors milions d'ulls han estat intervinguts amb èxit mitjançant aquestes tècniques.

La PRK, el LASEK i l'Epi-LASIK es realitzen amb gotes d'anestèsic. Un cop retirat l'epiteli corneal s'apliquen impactes de làser sobre l'espessor corneal tornant a col·locar l'epiteli al seu lloc en el LASEK i l'Epi-LASIK, adaptant una lent de contacte durant uns dies per minimitzar les molèsties postoperatòries. L'emmotllament corneal en aquests casos es realitza sobre la membrana de Bowman i l'estroma anterior de la còrnia.

Ja que en aquests tractaments només s'eliminen el 5%-10% del gruix corneal superficial (aproximadament el gruix d'un cabell) permeten el tractament amb làser de miopies de fins a 5-6 dioptries i astigmatismes de fins a 3 dioptries, en còrnies fines, en còrnies lleument irregulars, en còrnies molt planes o molt corbes i fins i tot en casos on el LASIK estaria contraindicat.

Aquestes tècniques quirúrgiques no requereixen d'un tall lamel·lar de la còrnia, i per això són recomanables per a aquells pacients que practiquin esports de risc (arts marcials, futbol, bàsquet, rugby,…) o amb professions com les de policia, bomber,… on un traumatisme ocular pugui fer malbé la làmina o flap corneal creada amb la tècnica de LASIK. També és un tractament adient per a aquells pacients que no vulguin un tall en la seva cirurgia.

En aquestes cirurgies la recuperació postoperatòria és mes lenta, per haver d'esperar a que l'epiteli (la pell superficial de la còrnia) torni a créixer. Així es pot sentir llagrimeig, coïssor i dolor lleu durant els 2-3 primers dies. Trigarà de 7 a 10 dies en obtenir una bona agudesa visual i requerirà de tractament mèdic (col·liris i llàgrimes artificials) entre 3 i 5 mesos.

Cirurgia amb implantació de lents epicapsulars flexibles ICL

És una tècnica d'última generació amb la qual s'obtenen resultats immediats i excel·lents. És el complement ideal per a la tècnica LASIK.

En què consisteix l'implant de lents ICL?

La ICL (Implantable Collamer Lens): és una tècnica revolucionària en el camp de la cirurgia refractiva consistent a col·locar una lent Colàmer®, amb un innovador material a base de col·lagen, entre l'iris i el cristal·lí.

ICL és el procediment refractiu de major creixement en els últims anys, amb més de 550.000 implantacions a tot el món.

La intervenció consisteix a introduir una lent de contacte intraocular flexible entre l'iris i el cristal·lí, per una incisió de 1,5 mm. amb anestèsia tòpica (gotes).

ICL permet corregir defectes per sobre dels límits propis del tractament amb làser, podent abordar una major gamma de problemes relacionats amb la miopia, la hipermetropia i l'astigmatisme. També està indicada per a pacients amb còrnies fines, ull sec o pupil·les grans.

Quins avantatges té l'implant de lents ICL?

 1. ICL és reversible: A diferència del làser el tractament és reversible, en incorporar una lent no hi ha la necessitat d'alterar cap teixit ocular, podent-se tornar a la situació inicial quan es desitgi, possibilitant noves tècniques futures.
 2. ICL és qualitat de visió: Proporciona la més alta i previsible qualitat de visió de qualsevol procediment refractiu. Obtenint els percentatges més alts de satisfacció entre els pacients.
 3. ICL és invisible, tova i flexible: El seu posicionament en el interior de l'ull la fa invisible, tant per al pacient com per al seu entorn. El pacient no les sent, les gaudeix.
 4. ICL és la tècnica òptima per tractar pacients joves o amb gruixos corneals molt petits, amb miopies o hipermetropies elevades.
 5. La intervenció és ràpida i indolora: La intervenció dura 15 minuts i es realitza amb anestèsia tòpica (gotes), la lent s'incorpora a través d'una mínima incisió de 3 mm que no requereix punts i en unes hores el pacient pot tornar a casa, realitzant vida normal l'endemà.
 6. ICL és rendiment: 100% Compatible amb l'esport professional, professions d'alt rendiment físic (cossos de seguretat), professions en entorns exigents: pilots, bussos, etc ....
 7. ICL protegeix contra els rajos UVA (en condicions normals, no en alta muntanya o a la platja)
 8. ICL és biocompatible perquè està elaborat amb colàgen natural per la qual cosa l'ull ho tolera perfectament.

Cirurgia refractiva per facoemulsificació

La facoemulsificació és la tècnica adequada per a pacients majors de 50 anys, amb defectes de refracció elevats i/o presència de cataractes.

La facoemulsificación consisteix en l'extracció del cristal·lí, que es realitza per mitjà d'una sonda d'ultrasons i a través d'una incisió d'1,5 mm i la posterior introducció d'una lent intraocular que el substitueix, amb què s'obtenen uns resultats excel·lents.

La intervenció s'efectua amb anestèsia tòpica (gotes) i no necessita sutura.

Existeixen lents intraoculars d'última generació que ens ofereixen la possibilitat de prescindir de les ulleres tant de lluny com de prop. Són les lents multifocals i acomodatives. Aquestes són, sens dubte, l'últim gran avenç de la cirurgia reactiva de cristal·lí.

Continguts relacionats

Vídeos

Et pot interessar