Accés directe al contingut

Preguntes més freqüents

Imprimeix
 • Què vol dir LASIK?

  Són les sigles angleses de la tècnica, en català vol dir queratomielusis in situ assistida per làser.

 • És millor el tall amb làser?

  Nosaltres realitzem el tall amb làser de femtosegon o amb microqueràtom automàtic, depenent de diversos factors. Cada tècnica té avantatges i inconvenients. Les darreres evolucions del làser de femtosegon han millorat molt. No obstant això, el microqueràtom automàtic segueix essent, potser, el mode de tall d'elecció.

 • Què vol dir PRK?

  Són les sigles angleses de la tècnica anomenada queratectomia fotorefractiva.

 • És molt dolorós el postoperatori?

  Actualment es redueix a 1 o 2 dies, a més aquest dolor és de caràcter moderat.

 • Quan fem servir aquesta tècnica en lloc de LASIK??

  La tècnica d'elección en tractaments amb làser excímer és el LASIK, per la ràpida rehabilitació visual i perquè gairebé no produeix dolor en el postoperatori. De vegades no és possible la realització de LASIK i és aleshores quan la tècnica PRK pot ser una bona alternativa, especialment en casos amb còrnies primes que no permeten la creació d'un disc corneal.

 • Podré estar sense parpellejar durant la cirurgia?

  I tant que sí! Posem gotes anestèsiques abans i durant la cirurgia. Amb això eliminem la necessitat de parpallejar. D'altra banda, col·loquem un suport per prevenir el parpelleig involuntari del pacient.

 • Seré capaç de mantenir la vista quieta durant la cirurgia?

  És més fàcil del que sembla! Hi ha un feix de llum làser que serveix com a referent al pacient, és a dir, el pacient només ha de mirar aquest punt durant la cirurgia. No obstant això, si l'ull es desviés en qualsevol moment durant el tractament làser, el sistema infraroig de seguiment pupil·lar actuaria en fraccions de segon per mantenir centrat el tractament làser que s'està realitzant.

 • Què significa ICL?

  Són les sigles angleses del nom d'aquesta lent fàquica, que en català es traduiria com a "lent de contacte implantable”.

 • Què és una lent fàquica?

  Són aquelles lents que per a la seva col·locació no és necessari extreure el cristal·lí i per això es manté la capacitat acomodativa de l'ull. Existeixen lents fàquiques de càmera anterior, és a dir, lents que es col·loquen davant de l'iris. També existeixen lents fàquiques de càmera posterior, és a dir, es col·loquen darrere de l'iris. Aquest és el cas d'ICL. No obstant això, de vegades fem servir també lents fàquiques de càmera anterior.

 • Quan fem servir aquest tipus de lents?

  Abans, fa uns anys, la indicació era per a pacients que no podien sotmetre's a tractament mitjançant làser excímer (LASIK). Avui dia, cada vegada implantem més lents fàquiques, ja que presenten certs avantatges en relació amb els tractaments amb làser, especialment en miops amb alta graduació. Milloren la qualitat de la visió i constitueixen un procés totalment reversible. Aquests factors fan que molts pacients s'inclinin per aquesta opció.

Et pot interessar