Accés directe al contingut

Cataractes: símptomes i causes

Imprimeix

Ja no cal esperar per operar-se

Beneficia't comprant on line la teva operació de cataractes

  • Visió amb i sense cataractes
Els primers símptomes de la cataracta són la sensació de boira o enllueranment i la disminució de la visió. A la nit, els llums dels cotxes ens enlluernen, hi veiem amb menys contrast i al llegir se'ns poden solapar les lletres.
 
L'aparició de la cataracta s'associa freqüentement a l'edat. Es produeix generalment en persones per sobre dels 50 anys, per un envelliment del cristal·lí.
 
Hi ha cataractes que provoquen miopia, glaucoma, inflamacions, etc. També n'hi ha que són conseqüència dels efectes secundaris d'alguns medicaments (corticoides, antineoplàsics, etc.) També pot ser conseqüència de malalties com ara la diabetis, per l'exposició a la llum solar sense una adequada protecció, a traumatismes o a algun tipus de cirurgia ocular prèvia.

Antigament s'esperava a què no restés visió en l'ull per operar, ja que les complicacions eren molt freqüents. Avui dia ja no és així, i s'opera quan baixa la sensibilitat al contrast, augmenta el diàmetre del cristal·lí per sobre dels 4.5mm, o el pacient nota dificultats.

Si la cataracta no es retira en un temps prudencial, es va endurint, cosa la qual dificulta la seva extracció a mesura que passa el temps. En conseqüència, quan s'opera de forma tardana, la intervenció es complica més i el resultat que s'obté no siempre és tan satisfactori com el que sol produïr-se intervenint en un estadi més precoç d'evolució d'aquesta patologia.

Continguts relacionats

Vídeos

Et pot interessar