Accés directe al contingut

L'operació de cataractes pas a pas

Imprimeix

Compra on line una cirurgia de les cataractes

Quan s'opacifica el cristal·lí amb l'edat diem que s'ha format la cataracta i cal substituir-lo per una lent intraocular que pot corregir la visió llunyana (monofocal) o totes les distàncies (multifocal / trifocal).

El cristal·lí es fragmenta i s'aspira mitjançant un faco-emulsificador:

Procés bàsic de facoemulsificació:


El primer pas és desinfectar la zona operatòria mitjançant povidona iodada o amb clorexidina. Preparem el camp quirúrgic i procedim a l'anestèsia de la zona mitjançant l'ús tòpic de gotes. No necessitem cap altre tipus d'anestèsia en la majoria de les nostres cirurgies.

 1. Mitjançant tècnies de microincissió (MICS) en el cas de la cirurgia convencional, o mitjançant el làser femtosegon, realitzem una incisió corneal perifèrica la mida de la qual varia d'1,8 a 2,8 mil·límetres depenent de diversos factors.
 2. Introduïm una cànula amb solució anestèsica a la cambra anterior.
 3. Ara introduïm una substància densa (àcid hialurònic) amb la finalitat de mantenir la cambra anterior per poder maniobrar amb suficient seguretat.
 4. Realitzem la capsulorexis, (ruptura circular controlada de la càpsula anterior del cristal·lí amb la finalitat d'accedir a la cataracta) mirtjançant la tècnica convencional o el làser de femtosegon, en el seu cas.
 5. Realitzem la partició i aspiració de la cataracta mitjançant diferents tècniques d'extracció per ultrasó microimpulsat, a través del facoemulsificador.
 6. Procedim a netejar la càpsula cristaliniana de les possibles restes de cataracta que puguin quedar adherides mitjançant un irrigador-aspirador específic per a aquesta tasca.
 7. Col·loquem de nou més àcid hialurònic per evitar lesions al sac capsular durant la introducció de la lent intraocular.
 8. En moltes ocasions col·loquem un anell d'expansió previ a la col·locació de la lent.
 9. Introduïm la lent dins del sac capsular doblegada a través de la incisió. Les lents actuals són capaces de doblegar-se i deformar-se per poder passar per incisions petites abans d'estendre's en l'interior de l'ull.
 10. Netegem mitjançant una cànula d'irrigació-aspiració connectada al facoemulsificador totes les possibles restes.
 11. Habitualment les incisions s'autosegellen sense necessitat de sutures, aquestes només les utilitzem de manera excepcional.
 12. Col·loquem gotes d'antibiòtic i antiinflamatori

 

 1. .

 

 

Continguts relacionats

Vídeos

Et pot interessar