Accés directe al contingut

Preguntes més freqüents

Imprimeix
 • Quant de temps de baixa necessitaré?

  Si en el seu lloc de treball no ha de carregar pesos, serà suficient amb 2 o 3 dies; si ha de carregar pesos lleugers, 10 dies; i si són gran pesos, 20 dies

 • La cataracta s'opera amb làser?

  Realment la cirurgia de cataracta es realitza mitjançant una sonda d'ultrasons que crea una vibració d'alta freqüència capaç de “desfer” la cataracta. Aquests aparells han millorat mucho amb el pas dels anys; no obstant això, apareixeran aparells dotats de làser de femtosegon que competiran amb els actuals facoemulsificadors.

 • És útil fer servir anells d'expansió en la cirurgia de cataracta?

  Els anells d'expansió són imprescindibles en algunes situacions, com ara una alta miopia o la pseudoexfoliació del cristal·lí. Nosaltres els utilitzem de manera habitual, ja que a més disminueixen la freqüència de l'opacitat capsular posterior (OCP) i faciliten el centrat de la lent intraocular (LIO).

 • És cert que hi ha lents amb les que podem prescindir de les ulleres?

  Des de fa uns anys hi ha una àmplia gamma de lents intraoculars (LIOs). Entre elles, n'hi ha unes que són multifocals i acomadatives; capaces, en la major part dels casos, d'aconseguir una visió excel·lent de prop i de lluny sense la necessitat de fer servir ulleres. Aquest tipus de cirurgia és la que més ha augmentat en els darrers anys.

 • Si m'operen de cataractes, puc tornar-ne a tenir?

  No. El cristal·lí (que en tornar-se opac és el que anomenem cataracta) és únic i no té capacitat per regenerar-se. Així doncs, un cop intervingut mitjançant la tècnica de facoemulsificació, és impossible que es reprodueixi. El que pot produir-se, amb el pas del temps, és l'opacificació de la membrana on es recolza la lent intraocular (càpsula posterior), que es tracta amb el làser Yag i que tampoc pot regenerar-se.

 • Quant de temps dura la lent que m'implanten en l'ull durant l'operació de cataracta? I les que implanten per corregir la miopia o hipermetropia (lents epicapsulars)?

  La lent intraocular dura tota la vida perquè està fabricada amb un material biocompatible el temps de degradació del qual és molt superior al de qualsevol teixit viu.

Et pot interessar