Accés directe al contingut

Retcam pel diagnòstic de la retinopatia del prematur

Imprimeix

RetCam és l'única càmera de camp ampli (de fins a 130 °) que s'utilitza per capturar imatges de la retina de nounats prematurs.

Compra on line una prova Retcam

 

 

L'ús del sistema RetCam a les unitats de nounats té avantatges molt importants
 
  •  Amb una sola captura permet un examen d'una zona molt àmplia de la retina (130 °). La lent de camp ampli de la càmera digital permet fàcilment documentar la totalitat de la retina menys de nou imatges. No hi ha cap altra càmera en el mercat que ho permeti amb la resolució d'imatge que ofereix el sistema RetCam II.
  • Comparació d'imatges. El programari del sistema permet la comparació d'imatges. Característica amb el que l'especialista pot observar l'evolució del pacient entre exàmens i optimitzar el seu diagnòstic.
  • Documentació instantània. RetCam crea un registre permanent de les captures digitals en suport informàtic. Les imatges poden ser exportades o transferides a una impressora, suport extern o via e_mail per al seu estudi en un altre lloc o per un altre especialista.
  • Pot ser usat per personal entrenat. La infermera de la unitat de nounats o l'oftalmòleg poden utilitzar el sistema i programar el calendari d'exàmens segons la conveniència de l'equip de nounats.
  • Requereix temps d'entrenament i poc temps d'examen. El sistema és molt fàcil d'utilitzar i una anàlisi completa tindrà una durada inferior de cinc minuts per ull. Aconseguint així una distorsió mínima de les rutines diàries del servei de nounats.
  • Eficàcia clínica. Els últims estudis clínics dirigits per John Flynn, MD, de Bascom-Palmer Eye Institute, Miami, Florida, va comparar l'ús del sistema RetCam II amb l'ús de oftalmoscopi indirecte en els exàmens i va demostrar una sensibilitat del 94% i una especificitat del 88 %. Amb la facilitat d'ús del RetCam i la visualització en temps real moltes clíniques té qualificat l'equip mèdic de nounats per a l'examen de les imatges capturades i la seva correcta interpretació. El temps és un factor crucial en la detecció de la retinopatia del prematur.

Continguts relacionats

Et pot interessar