Accés directe al contingut

Laser Excimer Technolas 217 Z-100

Imprimeix

El làser de excímeros, làser excimer (calc de l'anglès) o làser exciplex és un tipus de làser ultraviolada utilitzat freqüentment en cirurgia ocular. El terme excimer prové de l'anglès Excited dimer (dímer excitat), mentre que el terme exciplex prové de Excited complex (complex excitat).

  • laser_excimer_technolass
Des de l'any 1988 s'han fabricat molts làsers per a cirurgia refractiva. Al nostre centre disposem de l'últim model de la casa Bausch Lomb. Technolas 217z100 que permet l'operació de miops de 1 a 8 diòptries, hipermetrops d'1 a 5 i pateixen astigmatisme d'1 a 5dioptrías. També té tractaments personalitzats per còrnies fines (Tissue saving) per supervisió (Zyoptix). Es combina amb la utilització del microqueràtom handsatome zerocompresion o bé del làser de femtosegon que permet tallar la còrnia d'una manera extremadament segura.
 
Un dímer és una entitat química o biològica que consisteix de dues subunitats amb estructura similar anomenats monòmers, que poden estar units per llaços forts o febles. Un complex en química és un estructura que consisteix d'un àtom o molècula central connectat a altres àtoms o molècules.
 
El làser excimer típic utilitza una combinació de gas inert com argó, criptó o xenó, amb un gas reactiu. En condicions apropiades d'una simulació elèctrica, una pseudo-molècula és creada, la qual existeix solament en un estat energizado i pot donar una llum làser en el rang ultraviolat.
 
La llum ultraviolada del làser excimer és absorbida molt bé en teixits i components orgànics. En comptes de tallar o cremar el làser excimer té prou energia com per separar els llaços entre molècules dels teixits. El làser excimer té la propietat de poder aixecar o eliminar petites i primes capa de cèl · lules sense danyar els teixits. Aquestes propietats fan del làser un excel · lent instrument per a màquines de precisió o delicades cirurgies com la cirurgia ocular LASIK.

Continguts relacionats

Et pot interessar