Accés directe al contingut

Test genètic de degeneració macular

Imprimeix

28/01/2013

La DMAE, Degeneració Macular Associada a l'Edat, és una malaltia ocular produïda per la degeneració de la màcula, zona central de la retina. La conseqüència de patir DMAE, significa una pèrdua de visió, pèrdua d'agudesa visual central, podent produir en casos molt avançats una pèrdua de visió total.
 
Aproximadament un 70% de la predisposició a patir DMAE es deu a factors genètics, la seva anàlisi permet predir de manera altament fiable la probabilitat que té un individu de desenvolupar la malaltia. Al costat del factor genètic i antecedents familiars també apareixen altres factors de risc com: tabaquisme, hipertensió, grau pigmentació i la dieta entre altres.
 

Especialitats:
Patologies:
Etiquetes:
  • hrt

Què mesura el test genètic de la degeneració macular?

 
El test genètic de la degeneració macular mesura la probabilitat de patir aquesta enfermerdad. El nou test ens permet diagnosticar i identificar les persones d'alt risc i així poder iniciar un tractament preventiu, fer un seguiment del desenvolupament de la DMAE a força de revisions periòdiques i altres tractaments.
 

Quins són els factors de risc de la degeneració macular?

  • Fumar
  • hipertensió
  • Radiacions UV
  • sobrepès
  • antecedents familiars
La degeneració macular presenta diferents símptomes. Potser al començament de la malaltia sigui imperceptible, sobretot quan la degeneració es produeix en un sol ull mentre que l'altre es manté sa per molt temps. Una ràpida pèrdua de la visió central és símptoma freqüent que la persona pateix de degeneració macular en ambdós ulls.
 
El test genètic de detecció d'la maculopatia està dirigit a familiars de pacients amb DMAE, i persones formen part del grup de risc abans nomenat.
 

Com es fa el test de degeneració macular i quins beneficis té?

 
El test consisteix en prendre una mostra de saliva mitjançant la qual s'analitzen uns marcadors que tenen una fiabilitat màxima. Els resultats es coneixen en 10 dies.
 
Un diagnòstic precoç és fonamental per minimitzar les conseqüències de la DMAE, per això posem a la seva disposició el nostre equip d'oftalmòlegs, especialistes en vitri-retina, per assessorar-los i realitzar-los un tractament personalitzat. El nostre desig és poder contribuir a prevenir la difusió d'aquesta malaltia.
Font:

Dr. Manuel Navarro N.Col. 22338

Continguts relacionats

Et pot interessar