Accés directe al contingut

Avaluació digital de la retina del nadó amb Retcam (Universal Newborn Eye Exam Digital)

Imprimeix

RetCam és l'única càmera de camp ampli (de fins a 130°) que s'utilitza per capturar imatges de la retina de nounats prematurs.

El grup Admiravisión posseeix l'única càmera RetCam en centres hospitalaris privats de Barcelona per tant, som l'únic equip que pot oferir l'examen UNEED (Universal Newborn Eye Exam Digital) a nivell privat.

Segons els estudis que hem pogut dur a terme durant els 6 anys de realització de screenings de retina a nounats, hem pogut constatar que un 20% de casos presenten patologies oculars diverses, la més freqüent (18%) és l'hemorràgia retiniana deguda al traumatisme del part. En un 12,5% de casos queda afectada la màcula. El 2% de casos restants presenta patologies més serioses de l'ordre de la cataracta congènita, la retinopatia del prematur o el retinoblastoma, en les quals la detecció precoç és clau per a millora del pronòstic.

Especialitats:

Compra online una prova Retcam

  • UNEED-Retcam

La realització de la UNEED (Universal Newborn Eye Exam Digital) a les unitats de nounats té avantatges molt important :

  • La prova UNEED és senzilla i es porta a terme en tan sols cinc minuts
  • Amb una sola captura, la RetCam permet un examen d'una zona molt àmplia de la retina (130°).
  • El programari del sistema RetCam permet la comparació d'imatges que permet a l'especialista observar l'evolució del pacient entre exàmens i optimitzar el seu diagnòstic.
  • RetCam crea un registre permanent de les captures digitals en suport informàtic . Les imatges poden ser exportades o transferides a una impressora , suport extern o via e_mail per al seu estudi en un altre lloc o per un altre especialista.
  • Eficàcia clínica. Els últims estudis clínics dirigits per John Flynn , MD, de Bascom - Palmer Eye Institute, Miami, Florida, va comparar l'ús del sistema RetCam II amb l'ús de oftalmoscopi indirecte en els exàmens i va demostrar una sensibilitat del 94% i una especificitat del 88 %.
  • El temps és un factor crucial en la detecció i tractament de la retinopatia del prematur .

Continguts relacionats

Vídeos

Et pot interessar