Accés directe al contingut

Paquimetria

Imprimeix
Especialitats:
Patologies:
  • Glaucoma
  • Paquimetro
  • Paquimetro

La paquimetria és un examen indolor que permet mesurar el gruix de la còrnia. El paquímetre és una sonda que es col·loca suaument a la part frontal de l'ull (la còrnia) i mesura el seu gruix. La paquimetria pot ajudar al seu diagnòstic, ja que el gruix corneal pot influir en les lectures de la seva pressió ocular. Amb aquesta mesura, el metge pot comprendre millor la seva lectura de la pressió intraocular i desenvolupar un pla de tractament que sigui adequat per a vostè. El procediment només pren un minut per mesurar els dos ulls.

Consisteix en la tècnica de mesurament del gruix de la còrnia en diferents punts de la superfície de la mateixa. La paquimetria pot ser ultrasònica, que requereix de contacte entre la sonda de mesurament i la còrnia, i que es basa en el mateix fonament que la biometria ultrasònica. També hi ha tècniques de biometria òptica, en les que mitjançant l'ús d'un feix de llum es mesura la distància entre els reflexos provocats en les superfícies anterior i posterior de la còrnia.

La paquimetria cornial resulta fonamental en la valoració del grau d'hidratació de la còrnia i en el diagnòstic i cuantificción de l'edema corneal. Asismismo resulta essencial en la valoració preoperatòria de la cirurgia que requereix aprimar o implantar cossos artificials a l'interior de la còrnia, com ara la cirurgia refractiva corneal, l'implant de segments intracornials, etc.

Continguts relacionats

Et pot interessar