Accés directe al contingut

Atenció primària en oftalmologia

Inici de la pàgina

Oftalmologia pediàtrica

 • Fotografía Dr. Juan José Gil – Gibernau (Instituto Alcón)

  La retinopatia de la prematuridad és una malaltia vasoproliferativa que afecta als nounats prematurs i que es produeix al moment del desenvolupament i maduració vascular.

  És la causa més freqüent de ceguesa infantil en països desenvolupats. Els treballs de recerca clínica portats en aquestes últimes dècades ha desenvolupat el coneixement de la seva patogènia, la qual cosa ha permès el disseny de noves estratègies terapèutiques.

 • Visió i retràs escolar

  Durant el procés de la lectura, el nen utilitza el seu sistema visual per transportar al cervell la informació del que llegeix. Això significa que durant l'aprenentatge és primordial veure bé per obtenir un significat precís del que llegeix o escriu. Això atorga un paper fonamental a cura de l'oftalmologia infantil.

 • Ansiometropia
  La anisometropia és la diferència de graduació entre un ull i un altre. És molt normal entre la població, tot i aix...
 • Plusoptix A09

  PlusOptiX A09 detecta l'error refractiu - causa principal de l'Ambliopia - fàcilment i amb fiabilitat en nens, a partir dels 6 mesos d'edat, així com en pacients no col·laboradors.

 • Nena amb oclusor per ambliopia

  Durant els primers anys de vida, a causa que l'ull no està encara totalment format, és normal que els nens tinguin els ulls amb ametropia. Durant aquests anys i com a conseqüència que l'ull encara és petit, és molt comú que aquests nens tinguin hipermetropia. Ja que a aquesta edat els ulls tenen una gran capacitat de compensació de la hipermetropia, els infants aconsegueixen poder veure bé perfectament en totes les distàncies, però a força de fer involuntàriament un esforç acomodatiu.

  Durant aquests anys els ulls pateixen un procés de emetropización a mesura que els ulls es van fent més grans, provocant que aquesta hipermetropia es vagi reduint amb el pas dels anys, fins a arribar a ser un ull emétrope sense graduació en l'adolescència.

 • oftalmología pediátrica-5

  La salut ocular dels nens està en mans dels adults que els envolten, especialment dels pares i del pediatre; d'ells dependrà que els problemes oculars del petit siguin diagnosticats de forma precoç, instaurant el tractament adequat en els casos que ho requereixin.

 • Per què canvia el color dels ulls dels nadons?
  Per què canvia el color dels ulls dels nadons? El color dels ulls dels nens és un tret genètic que ve determinat per la quantita...
 • Visió i retràs escolar

  La salut ocular dels nens està en mans dels adults que els envolten, especialment dels pares i del pediatre; d'ells dependrà que els problemes oculars del petit siguin diagnosticats de forma precoç, instaurant el tractament adequat en els casos que ho requereixin.

 • Llum solar i miopia

  En els últims dies és notícia l'estudi que revela l'espectacular augment dels casos de miopia a l'Àsia Oriental i el relaciona amb el canvi d'hàbits que comporta el passar massa hores en espais tancats.

  Quina relació té la llum solar amb la disminució de l'agudesa visual llunyana en nens i adolescents?

  Etiquetes:
 • Nena amb oclusor per ambliopia
  Recentment, Jama Ophtalmology ha publicat un article sobre el “Efecte d’un joc d’iPad binocular a temps parcial en nens de 5 a 1...
 • banner salud visual infantil

  La visió és la percepció i interpretació cerebral de aquelles imatges que moments els abans s'han registrat a la retina. En néixer els éssers humans tenen normalment totes les estructures de l'ull necessàries per poder veure-hi, però un nounat ha d'aprendre a utilitzar-les ja que la seva visió, realment, comença a desenvolupar-se a partir del naixement.

 • Detecció precoç retinopatia nadó

  Portes mesos esperant ... .per fi li pots veure ... i el teu nadó, et pot veure a tu?, de quin color seran els seus ulls?

Inici de la pàgina

Altres malalties i visió

Inici de la pàgina

Tècniques quirúrgiques

Inici de la pàgina

Cirurgia làser ocular

Inici de la pàgina

Prevenció i consells

Inici de la pàgina

Tecnologia

Inici de la pàgina

Visió i aprenentatge

Inici de la pàgina

Tercera edat i visió

Inici de la pàgina

Malalties de l'ull

 • glaucoma-3
  1. TRACTAMENT DE LA PATOLOGIA ASSOCIADA: Blefaritis: higiene de la vora palpebral, tractament amb tènciques d’escalfor humida, pomad...
  Etiquetes:
 • Pèrdua progressiva del camp visual ocasionada per la pressió excessiva en el nervi òptic en el glaucoma

  El glaucoma és una neuropatia que consisteix en la pèrdua continuada de la capa de fibres nervioses de la retina, juntament amb una excavació i palidesa de la pupil·la i defectes en el camp visual.

  Etiquetes:
 • Òrbita ocular
  La oculoplastia incluye una variedad de procedimientos quirúrgicos que tratan las enfermedades de la órbita, párpados, vía...
 • Queratitis

  La queratitis neurotrófica és una malaltia degenerativa rara de la còrnia, causada per la disminució o l'absència de sensibilitat corneal.

  Etiquetes:
 • Tipus de glaucoma 2
  Què mesura el test genètic del glaucoma? El test de glaucoma mesura la predisposició a patir la síndrome de pseudo-exfoli...
  Etiquetes:
 • 01/10/2013

  Test d'Osmolaritat

  Permet conèixer el grau de salinitat de la llàgrima, cosa que determina la salut i estabilitat de la pel·lícula lacrimal, ...
  Etiquetes:
 • Foto estàtic campanya cataractes
  Què és la cataracta subcapsular posterior? El cristal·lí és una estructura transparent situada darrere de l’...
  Etiquetes:
 • Com hi veu el malalt de degeneració macular
  La revista Biomedical Optical Express ha publicat en el seu últim número un avanç consistent en l’ús de tecnologia e...
 • Conjutivitis al·lèrgica
  És normal tenir venes vermelles als ulls? La conjuntiva és l’únic teixit superficial del cos en el qual els vasos es perce...
  Etiquetes:
 • hrt
  La DMAE, Degeneració Macular Associada a l'Edat, és una malaltia ocular produïda per la degeneració de la màcula, zona central de la retina. La conseqüència de patir DMAE, significa una pèrdua de visió, pèrdua d'agudesa visual central, podent produir en casos molt avançats una pèrdua de visió total.
   
  Aproximadament un 70% de la predisposició a patir DMAE es deu a factors genètics, la seva anàlisi permet predir de manera altament fiable la probabilitat que té un individu de desenvolupar la malaltia. Al costat del factor genètic i antecedents familiars també apareixen altres factors de risc com: tabaquisme, hipertensió, grau pigmentació i la dieta entre altres.
   
  Etiquetes:
 • Banner campanya social cataractes
  La cirurgia de cataractes és la intervenció quirúrgica que més es realitza a tot el món amb la taxa d’...
  Etiquetes:
 • DMAE
  Què és la degeneració macular o DMAE? És una malaltia degenerativa que afecta a la màcula (part central de la reti...
 • Tipus de glaucoma 2

  Tothom té risc de patir glaucoma. No obstant això, certs grups estan en major risc que altres. Les persones amb un alt risc de patir glaucoma s'han de sotmetre a un examen ocular complet, incloent la dilatació dels ulls, cada un o dos anys.

  Etiquetes:
 • Tipus de glaucoma


  Mitjançant aquest senzill test podràs conèixer els factors de risc del glaucoma. Recorda que és important fer-se examinar els ulls per un oftalmòleg de manera regular, especialment si en la família hi ha antecedents de glaucoma.

  Etiquetes:
 • No deixis que el glaucoma enfosqueixi la teva vida

  10/03/2014

  GLAUCOMA

  El Glaucoma és la segona causa de ceguesa al món , la primera són les cataractes . És la principal causa de ceguesa irreversible. S'estima que l'any 2020 , hauran 11.100.000 de persones cegues al món per glaucoma, segons estudi realitzat pel Dr Quigley, publicat a la revista British Journal of Ophthalmology. Es consideren que més del 50% dels glaucomes no s'han diagnosticat .

 • Especialitat oculoplastia
  Resum Les infeccions parasitàries poden danyar diversos teixits oculars, el que causa disfunció visual. El 1950, Wilder va descriure el...
 • Urgència oftalmològica
  Aquesta és, segurament, una de les preguntes més freqüents que se solen rebre en les consultes d’oftalmologia. I no nom...
 • ull vermell
  Què és la neuritis òptica? La neuritis òptica és una inflamació del nervi òptic. Depenent a quina al...

Inici de la pàgina

Ajudes visuals

 • catarata-4

  Segons dades de l'OMS, en els països desenvolupats o en vies de desenvolupament, com a mínim l'1% de la població pateix deficiències visuals greus. Aquest percentatge se suposa molt més gran en països subdesenvolupats.

  Etiquetes:
 • Prof. Dr. Jesus Costa Vila - Director Mèdic

  "ESPANYA ÉS DELS PRIMERS PAÏSOS DEL MÓN EN CIRURGIA REFRACTIVA I FACOREFRACTIVA"

Inici de la pàgina

Còrnia

 • Picor a l'ull per la conjuntivitis al·lèrgica
  Que és ull sec? La nova definició està continguda en l’informe publicat després del Taller d’ull sec organitz...
 • lents contacte
  La còrnia és la part més anterior de l’ull, on van recolzades les lents de contacte. En còrnies sanes, amb curvature...
 • oculoplastia-4

  La superfície ocular és una entitat anatòmicament composta per diferents estructures oculars: conjuntiva, còrnia i pel·lícula lagrimal.

  Dins de l'oftalmologia abasta una subespecialidad en la qual els oftalmólogos estan formats específicament per poder tractar tant mèdica com quirúrgicament les diferents patologies que poden esdevenir. El seu manteniment en estat òptim i sa contribueix tant estètica com funcionalment en l'estat ocular global.

Inici de la pàgina

Altres

Inici de la pàgina

Et pot interessar