Accés directe al contingut

Darreres novetats en diagnòstic de l'ull sec

Imprimeix

01/05/2018

Beneficia't comprant online el teu tractament de la blefaritis associada a l'ull sec

  • Picor a l'ull per la conjuntivitis al·lèrgica

Que és ull sec?

La nova definició està continguda en l'informe publicat després del Taller d'ull sec organitzat per "Tear Film and Ocular Surface Society (Dews II)" on més de 150 experts clínics van contribuir a la iniciativa, aquesta és una continuació de l'informe original de Dews publicat en l'any 2007.

La importància d'un diagnòstic ferm

L'objectiu principal de l'informe és assegurar això i l'últim informe Dews II ha establert les bases de com anem a diagnosticar l'ull sec en el futur.

  • El conjunt de signes i símptomes coneguts com "ull sec" ha existit sempre i des que els éssers humans hagin tingut ulls en desenvolupar l'aparell de la visió.
  • Però igual que moltes àrees de l'oftalmologia, l'ull sec no es va convertir en un enfocament popular per als metges fins que van començar a aparèixer formes efectives de diagnosticar i tractar el problema, juntament amb la comprensió que l'ull sec pot afectar el resultat de la refracció (recepta d'ulleres o lents de contacte), la visió de la gent gran amb cataractes i els resultats de les cirurgies oculars.

Les vies per gestionar l'ull sec ara estan proliferant, particularment en termes d'opcions de diagnòstic i avaluació.

"Més metges ara estan prestant atenció a l'ull sec perquè hi ha més coses que podem fer al respecte"

Els pacients amb ull sec no comparteixen els mateixos símptomes: alguns diuen "sensació de sorra", mentre que altres diuen "ardor". De la mateixa manera, no tots tenen la mateixa combinació: alguns tenen envermelliment ocular o un augment en el temps de ruptura de la pel·lícula lacrimal, i d'altres no.

Però una cosa que sí tenen en comú és la hiper-osmolaritat de la pel·lícula lacrimal. De fet, l'ull sec es defineix (en part, almenys) com hiper-osmolaritat de la pel·lícula lacrimal, segons el Subcomitè de Definició i Classificació de l'International Dry Eye WorkShop (Dews).

Hi ha més proves de diagnòstic, més tractaments i més evidència que un tractament adequat redueix part de la discapacitat a llarg termini que acompanya a la malaltia de l'ull sec.
Ara tenim proves de factors com MMP-9 i osmolaritat, i formes d'imatge i quantificació de la pel·lícula lacrimal i l'estat de les glàndules de Meibomio.

Aquests ens permeten monitoritzar qualsevol dany en curs, així com qualsevol resposta als nostres tractaments.

El grup Admiravisión compta amb una unitat d'ull sec que disposa la més moderna tecnologia diagnòstica:

  • Cambra infraroja que ens permet veure l'estat d'afectació de les glàndules de Meibomi i l'estudi de la Interferometria de la pel·lícula lacrimal.
  • Dispositiu de mesura de la osmolaritat
  • Test de Schirmer per mesurar la secreció lacrimal

Partint d'un diagnòstic ferm podem afinar de forma precisa i personalitzada el tractament de l'ull sec i les patologies associades.

Continguts relacionats

Documents relacionats

  • TFOS DEWS II Definition and Classification Report

Et pot interessar