Accés directe al contingut

Tics o tremolors als ulls

Imprimeix

16/07/2019

Etiquetes:
  • tics ulls

És probable que alguna vegada hagis patit tremolors en un o dos parpelles. I si s'han produït durant un període de temps prolongat, sabràs el molest que pot arribar a ser.

Per què es produeixen els tics o tremolors als ulls?

Els tremolors o palpitacions a les parpelles tenen lloc quan es produeix una contracció en el múscul orbicular de la parpella superior o inferior. Poden aparèixer de manera sobtada i durar segons, minuts, hores o fins i tot dies.

Normalment no necessiten tractament i desapareixen de forma natural.

No podem atribuir-ho a una causa concreta, però aquest moviment involuntari s'associa tradicionalment al consum d'alcohol, cafeïna, tabac o a situacions d'estrès, fatiga o manca de son. També podem trobar el seu origen en la sequedat ocular o en la irritació de la superfície de l'ull.

Els altres perceben el meu tic o tremolor a l'ull?

Encara que aquest molest tic sembli visible als ulls dels altres, la contracció muscular que es provoca en la parpella és tan lleu que, en general, és inapreciable pels nostres interlocutors o per a aquells que ens estiguin observant fixament. Per això, encara que el espasme aparegui en el moment més inoportú, hem de mantenir la tranquil·litat, ja que la nostra percepció del mateix serà sempre més intensa que la dels altres.

Com puc evitar el tic o tremolor a l'ull?

En la majoria de casos, els tremolors a les parpelles solen ser una molèstia breu i menor. Si els tremolors resulten massa incòmodes, es poden prendre certes mesures per ajudar a que desapareguin:

Prendre un descans

Els tremolors a les parpelles es produeixen sovint quan les persones estan massa cansades, de manera que prendre un descans i gaudir d'un son reparador pot ajudar a fer desaparèixer aquests tremolors palpebrals.

Intentar relaxar-se

Estar sota pressió durant un temps pot provocar tics a les parpelles. Si no és possible eliminar el que ens provoca estrès, és recomanable buscar i practicar activitats que ajudin a reduir-lo per poder desfer-se'n.

Deixar o reduir la cafeïna i el tabac

Els estimulants com la cafeïna i el tabac poden propiciar els espasmes palpebrals. Reduir el consum de cafè, tabac, te i altres begudes estimulants pot ajudar a reduir les palpitacions a les parpelles.

Hidratar bé els ulls

En alguns casos, la irritació o la sequedat ocular poden arribar a provocar espasmes a les parpelles. Per això, en cas que es pateixi de tremolors a les parpelles cal acudir a l'oftalmòleg a realitzar-se una revisió de la superfície ocular.

Font:

Dr. Luis León

Oftalmólogo

Continguts relacionats

Et pot interessar