Accés directe al contingut

Tens problemes de visió al conduïr de nit?

Imprimeix

08/04/2019

Per què costa més conduir de nit?

Durant la nit es fa present la pèrdua d'agudesa visual i l'aparició de problemes oculars, com la miopia nocturna i la pèrdua de sensibilitat al contrast, és a dir, la dificultat de distingir una figura sobre un fons, com pot ser un vianant o animal que envaeix la calçada.

Segons estudis realitzats, al 43% de la població no li resulta segur conduir a la nit per pèrdua de la seva capacitat visual. Així mateix, el 32% dels conductors diagnosticats per problemes de visió manifesta tenir serioses dificultats visuals durant la conducció nocturna.

Entre els símptomes més freqüents trobem la sensibilitat a l'enlluernament d'altres vehicles i la visió borrosa. Per això, els especialistes de la visió insisteixen en la importància de les revisions periòdiques de la vista tant si es pateix alguna alteració com si no, ja que la detecció precoç de les malalties oftalmològiques és fonamental per no arribar a situacions en què la pèrdua de visió sigui irreversible.

De l'anàlisi del sistema visual durant la visió nocturna es conclou que l'ull humà no està adaptat per a aquest tipus de visió, donades les elevades diferències de luminàncies que es produeixen localment en una escena de trànsit, aquest problema pot agreujar-se amb determinades malalties oculars, com cataractes o glaucoma.

Una altra afectació visual freqüent que afecta els conductors és la miopia nocturna, es tracta de la dificultat de veure nítidament durant la nit, està situació es pot corregir amb lents oftàlmiques o lents de contacte.

Com podem prevenir que problemes visuals afecten la conducció nocturna?

  • Revisions visuals oftalmològiques anuals.
  • Acudir a l'especialista de la visió en detectar pèrdues o alteracions en la vista.
  • Acudir també al seu especialista davant pèrdues de Camp Visual o molèsties com enlluernaments post cirurgia refractiva.
  • Si s'utilitzen ulleres per conduir, es recomana mantenir-les netes i que siguin antireflectants.

Què hem de tenir en compte en conduir de nit?

  • Moderar la velocitat i augmentar la distància de seguretat.
  • Ús adequat de les llums evitarà enlluernaments a altres vehicles.
  • El conductor ha de romandre atent a l'aparició de molèsties oculars, com llagrimeig o picor, són els primers símptomes de somnolència i cansament.
  • El reglatge correcte dels miralls permetrà minimitzar els reflexos de l'enllumenat d'altres vehicles.
Font:

Laura Enriquez

Optometrista

Continguts relacionats

Et pot interessar