Accés directe al contingut

Instruccions per al postperatori de LASIK. Guia per al pacient

Imprimeix

19/03/2012

Compra on line una operació de miopia amb làser Amaris

El curs postoperatori de la intervenció de LASIK és ràpid. Vostè recuperarà la visió ràpidament, si no hi ha cap contratemps ni altra patologia associada. No obstant això, sovint la seva visió trigarà alguns dies a ser tan bona com la que vostè tenia amb les seves ulleres o lents de contacte abans de la intervenció.

Durant algunes setmanes pot observar algunes alteracions visuals que ha d'entendre com a normals:

 • Disminució de la seva capacitat visual en condicions de baixa il · luminació.
 • Halos o llampades en mirar directament algun focus lluminós.
 • Lleugers canvis en la seva capacitat visual durant el període de cicatrització (5 setmanes).

En un termini màxim de dos mesos (temps en el qual s'estabilitza totalment el procés cicatricial) realitzarem una refracció i valorarem, si existeix, com corregir el seu defecte refractiu residual. En cas de ser necessàries les ulleres o lents de contacte seran de poca graduació i probablement només les necessitarà ocasionalment o per realitzar activitats concretes. Si el defecte refractiu residual fos important per a vostè, el seu oftalmòleg l'informarà de les possibilitats quirúrgiques per a corregir-lo.

Encara que sigui molt temps després de la intervenció, vagi a la consulta immediatament sempre que noti disminució de la visió, envermelliment o secreció importants o dolor intens en el seu ull operat.

És important que, a més de les indicacions específiques i particulars del seu oftalmòleg, feu el següent.

Respecte al tractament

 1. Renti acuradament les seves mans abans de posar qualsevol col·liri a l'ull.
 2. Pot, si coincideixen, posar-se dues classes de col · liris a la vegada. Només cal que esperi un minut entre ambdues aplicacions.
 3. No ha d'utilitzar, un cop començat, cap col · liri durant més de quatre setmanes sense comprar un nou flascó. No oblidi que alguns s'han de conservar en nevera (això està sempre indicat a l'embolcall del producte).

Respecte a les seves activitats

 1. Feu vida normal, encara que la seva visió fos dolenta, pot utilitzar l'ull tant com vulgui.
 2. És important que no es fregui els ulls.
 3. Pot rentar-se el cap i la cara amb normalitat. Les parpelles i la pell que envolta l'ull han d'estar nets. Són recomanables els sabons suaus utilitzats per als nadons. Tingueu només la precaució d'assecar suaument després.
 4. No es tapi l'ull, encara que li resulti més còmode. El risc d'infecció augmenta amb un ull tapat. Ocasionalment seu oftalmòleg pot recomanar utilitzar a la nit un oclusor rígid finestrat.
 5. Podeu utilitzar ulleres de sol per sortir al carrer, especialment durant les primeres setmanes després de l'operació. No només li serviran per protegir l'ull, sinó que li evitaran l'enlluernament, cosa freqüent després de la intervenció.
 6. Excepte indicació especial per part del seu oftamòleg, pot dormir en la posició que més li agradi, encara que durant els primers cinc dies és recomanable no dormir boca terrossa.
 7. És recomanable també que no es fregui els ulls després de la intervenció. Per la mateixa raó, és recomanable no pintar-se els ulls durant 1 mes.

Com aplicar-se un col·liri

 • Inclineu el cap cap enrere.
 • Baixeu la parpella inferior.
 • Instil·leu UNA GOTA, sense tocar l'ull.

Com aplicar una pomada

 • Inclineu el cap cap enrere
 • Baixeu la parpella inferior
 • Dipositeu molt poca pomada (com un gra d'arròs).

Recordeu que, cada vegada que s'obre el tub, la primera porció ha de rebutjar.

Font:

Dr. Carlos Martín N. Col. 32193

Continguts relacionats

Vídeos

Et pot interessar