Accés directe al contingut

A partir de quina edat es poden portar lents de contacte?

Imprimeix

29/07/2019

  • adoelscent

Tot i que no hi ha una edat mínima ni recomanada per començar a portar lents de contacte, s’ha de considerar si el seu ús és o no convenient.

Això dependrà sobre tot del propi individu: de la seva personalitat, responsabilitat i hàbits d’higiene.

Habitualment, però l’interès per l’adaptació comença entre els 12-16 anys, tot i que es podria fer a partir dels 6 anys de manera autònoma, segons la maduresa de l’infant.

Portar lents de contacte vol dir tenir cura d’elles, donat és un element que està en contacte amb el nostre ull i requereix més feina que el simple fet de posar-nos unes ulleres, ja que la visió i la nostra salut visual depèn del bon ús que en fem. Per aquest motiu, més que l’edat, s’ha de tenir en compte si la persona és capaç d’adquirir aquests nous hàbits amb la responsabilitat que això implica.

El professional de la visió serà qui aconsellarà i informarà sobre tipus de lent més adient segons l’ull, la demanda i la necessitat que es tingui, així com de la realització de proves i exàmens visuals fins la finalització de l’adaptació.

S’ha de tenir en compte que l’ús de lents de contacte no significa deixar de portar per complet les ulleres, depenent de les característiques de l’ull del pacient i del tipus de lent de contacte és recomanable un determinat número d’hores d’ús.

Es poden adaptar lents de contacte en nadons o nens de curta edat amb la finalitat de corregir elevades anisometropies per evitar l’ull mandrós o com a part del tractament post quirúrgic en patologies com les cataractes congènites, així com fer tractaments d’ortoqueratologia en miopies altes a edats primerenques. Les lents de contacte són una alternativa que aporta diversos avantatges; portar la correcció de forma continuada, llibertat de moviments per a realitzar tasques com fer esport, comoditat, estètica, reforç de l’autoestima…

Font:

Laura Ortiz

Optometrista

Continguts relacionats

Et pot interessar